Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policejní razie u škol kvůli drogám! Do akce šel i psovod

08.03.2016 11:29

Další kontroly v souvislosti s projektem "Stop drogám před školou" mají za sebou policisté v tomto týdnu. Kontrolou prošly nejen prostory přímo u škol, ale i okolní bary a herny...

Kontroly v Borském parku sílí.

Další z řady akcí rozjeli v pondělí policisté v Horšovském Týně na Domažlicku. V průběhu tří hodin hodin prošli prostory v okolí hned několika škol a u jednoho studenta skutečně drogu našli. Další kroky policistů pak vedly do okolních heren a barů.

Opatření v rámci projektu probíhalo mezi 11. a 14. hodinou. "Policisté se zaměřili se na prostory před školami. Zde zkontrolovali 15 studentů. U jednoho z nich bylo nalezeno 3,7 gramů marihuany. Policisté věc zaevidovali jako přestupek a vyřešili uložením blokové pokuty," potvrdila mluvčí policie Dagmar Brožová.

Policisté se speciálně cvičenými psy se zaměřili ale také na o něco širší okolí. Zamířili do herny a prošli i zámecký park. "Zde u pětatřicetiletého muže speciálně vycvičený pes na vyhledávání drog jménem Pexa zjistil přítomnost omamných a psychotropních látek. Policisté následně provedli kontrolu a nalezli u něj 9,6 gramů marihuany. Rovněž tento přestupek byl vyřešen uložením blokové pokuty. Policisté upozorňují, že obdobné akce se budou nejen v Horšovském Týně opakovat," dodává mluvčí policie.

Preventivní projekt "Stop drogám před školou" spustila policie v Plzeňském kraji přesně před dvěma roky...

Poprvé se kontroly v rámci tohoto projektu rozjely v březnu roku 2014. A první šťáry u škol mezi studenty ukázaly, že rozhodně obdobné akce nejsou od věci. Právě policisté na Domažlicku preventivní opatření odstartovali jako první a hned "načapali" několik studentů s drogami. Více zde.

Hned během prvního roku projektu proběhlo v kraji celkem 64 akcí a zkontrolováno byla tisícovka lidí.

Taktické cvičení v plzeňské škole odhalilo skutečné drogy!

Věk teenagerů, kteří poprvé zkusí některé z drog, se stále snižuje. Právě i na to je projekt zaměřený. S tím, že drogy se na školách vyskytují, má policie své zkušenosti. V minulosti se nejspíš do povědomí nejvíc dostal případ, kdy policisté uskutečnili na jedné z plzeňských středních škol taktické cvičení a ukázku se psem na vyhledávání drog. Velké překvapení nastalo ve chvíli, kdy pes zamířil k úplně jiné skříňce, než kde byla uložená "návnada" od policistů. Naopak v rukou se jim ocitly skutečné zásoby jednoho ze studentů.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT