QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Pachatelé loupežného přepadení v Tachově už jsou v rukou policie

03.01.2017 18:24

Dvojice agresorů přepadla v Zámecké ulici muže, který zde seděl na lavičce. Obrali ho o peníze, mobil, doklady i brýle. Policie oba dopadla do druhého dne.

Policejní auta foto QAP

Vše se odehrálo 29. prosince ráno. Teprve 19letý mladík a jeho 32letý komplic zezadu napadli 43letého muže. "Po útoku mu ze zadních kapes kalhot odcizili mobilní telefon, finanční hotovost ve výši 2 200 korun, peněženku s hotovostí kolem 100 korun, platební kartu a osobní doklady. Z očí mu strhli dioptrické brýle, které odcizili,“ sdělila policejní mluvčí Dagmar Jiroušková s tím, že škoda přesáhla 8 700 korun.

Pak se dvojice pokusila vybrat pomocí ukradené karty peníze z bankomatu. To se lupičům nepodařilo i přesto, že napadený muž měl PIN kód uložený v peněžence.

"Tachovským kriminalistů se podařilo ustanovit a zadržet oba pachatele ve velmi krátké době. Již druhý den po loupeži zahájil policejní komisař jejich trestní stíhání. Následně podal podnět k návrhu na vzetí obviněných do vazby. V případě 19letého mladíka jej soud akceptoval, a tak je dotyčný stíhán vazebně. Ve druhém případě soud rozhodl, že starší z obviněných bude trestně stíhán na svobodě,“ dodala Dagmar Jiroušková.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24