QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Padly teplotní rekordy! Letní počasí vydrží i v dalších dnech

20.04.2018 10:32

Aktuální počasí v regionu už připomíná léto a potvrzuje to i pokoření teplotních rekordů. Letní hodnoty na teploměrech přitom vydrží i během víkendu.

foto-qap-cz (15)

Témař až letní počasí, které aktuálně vládne v regionu, už přepisovalo teplotní rekord. Ty byly pokořeny v Plzni a v Konstantinových Lázních. Hodně teplo bude ještě i během víkendu.

V Plzni - Bolevci naměřili ve čtvrtek meteorologové 25,9 stupně, což znamenalo překonání rekordu z roku 1988 přesně o dva stupně. V Konstantinových Lázních se teplota vyšplhala na 23,6 stupně. Tím padl rekord z roku 1988, kdy bylo naměřeno 22,2 stupně.

S letním počasím přitom můžeme počítat ještě i během pátku a víkendu. V pátek se teploty odpoledne vyšplhají až k 28 stupňům. A velmi podobné to bude také v sobotu, bude skoro jasno až polojasno a k tomu se přidají teploty mezi 25 a 28 stupni.

V neděli bude zpočátku i polojasno, postupně ale místy až oblačno a objevit se mohou přeháňky nebo bouřky. Teploty budou mezi 21 a 24 stupni. V příštím týdnu se pak ale očekává citelné ochlazení. Od úterý budou teploty jen kolem 15 stupňů a bude pršet.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24