QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Parkoviště u dálnice D5 před Německem jsou plná! Obavy se naplnily

21.05.2018 11:11     21.05.2018 11:42

Státní svátek v Německu podle očekávání zkomplikoval situaci na dálnici D5 směrem na Rozvadov. Parkoviště před hranicemi se velmi rychle zaplnila kamiony.

dálnice

Na pondělí 21. května připadá v Německu státní svátek a s ním i spojený zákaz jízdy kamionů až do 22. hodiny. Policie v souvislosti s omezením předem upozorňovala, že na dálnici D5 směrem ke státní hranici mohou nastat problémy. A bohužel se to vyplnilo.

"V současné době už jsou parkoviště u dálnice D5 směrem na Rozvadov v okolí hranic plná. Upozorňujeme proto řidiče kamionů a autodopravce, aby využili dřívější parkoviště a nečekali až na úsek dálnice před Německem. Další možností je naplánovat cestu tak, aby s vozidlem přejeli do Německa až po 22. hodině," říká mluvčí krajského ředitelství policie Martina Korandová.

S přeplněnými parkovišti by měli počítat i řidiči osobních aut. Situace v okolí hranic je na odpočívkách hodně komplikovaná. Policie v souvislosti se zákazem jízdy kamionů v Německu během státních svátků řeší opakovaně nejrůznější problémy. Hlídky v takových dnech velmi často vyjíždí k nehodám, k případům kvůli zablokování provozu na odpočívadlech nebo poškození aut při parkování. Týká se to nejen přímo dálnice, ale i přilehlých čerpacích stanic.

FOTO: Policie ČR - ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24