Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Soutěž Eurotime v Techmanii zná vítěze

18.05.2012 7:15

V plzeňské Techmanii vylosovali vítěze znalostní soutěže Eurotime, která má za cík více dostat mezi lidi evropskou problematiku. Vylosováni byli 3 výherci do 14 a nad 15 let.

Losování výherce

Středisko Europe Direct, které je součástí plzeňské Techmanie, hlásí vítěze znalostního kvízu Eurotime. Soutěž Eurotime má za úkol dostat mezi obyvatele evropskou problematiku prostřednictvím kvízu.

"V průběhu dubna a května, kdy znalostní soutěž probíhala, jsme obdrželi celkem 253 odpovědí," shrnuje vedoucí Europe Direct Plzeň Kateřina Siberová, a dodává, že podíl správných a špatných odpovědí byl v podstatě vyrovnaný: "Správně vyplněných kvízů přišlo 123 ku 130 špatným, což ukazuje, že otázky rozhodně nepatřily k nejlehčím."

"Otázky, na které odpovídala zejména plzeňská veřejnost, klienti informačního střediska Europe Direct Plzeň či návštěvníci Techmania Science Center, se letos soustředily zejména na evropské reálie a aktuální témata, která hýbou EU. Soutěžící odpovídali např. na to, kde bude sídlit Agentura pro evropský globální a navigační systém, jaké jubileum letos slaví dánská královna Markéta II., nebo co po sobě hází účastníci festivalu ve španělském městě Buňol," vysvětluje mluvčí Techmanie Tomáš Moravec.

Výherci v kategorii do 14 let se stali:
Marek Hrůza z Plzně
Martin Procházka z Ledců
Ondřej Málek z Plzně

V kategorii nad 15 let byli vylosováni:
Jana Hrnčířová z Janovic nad Úhlavou
Jan Jonáš z Prahy
Katerini Dalasová z Plzně

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT