QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Pivní festival ovládne pivovarský dvůr v Černicích! Představí se i zahraniční pivovary

19.09.2018 15:28

Pivovarský dvůr Purkmistr v plzeňských Černicích bude už v tomto týdnu opět patřit oblíbenému pivnímu festivalu. Nabídne produkty hned několika desítek pivovarů.

Pivo

Festival Slunce ve skle v loňském roce oslavil desáté výročí existence a poprvé se konal jako dvoudenní. Vzhledem k tomu, že milovníci zlatavého moku to ocenili, bude i letošní 11. ročník probíhat hned dva dny, a to 21. a 22. září.

V pátek, tedy v prvním den festivalu, začne program v 17 hodin jako tradičně v Pivovarské zahradě, letos s účastí přibližně 40 pivovarů. V sobotu přibydou asi další tři desítky pivovarů. V sobotu se bude začínat už ve 13 hodin. "Program rozšíříme jednak na Pivovarský dvůr, jednak na přilehlou Selskou náves. Na sobotu jsme připravili opět vyvážený mix osvědčených akcí, jako je prohlídka hostitelského pivovaru PURKMISTR a přilehlých pivních lázní, soutěže v pití piva, držení tupláků a pivních sudů či přeskládání pivních přepravek," lákají organizátoři.

Kromě domácích pivovarů se představí i pivovary například z Anglie, Rakouska a Belgie. Připravená bude také ukázka pivního hasičského vozu Praga RN, ve kterém je místo nádrže na vodu nainstalovaný tank s pivním výčepem.

Chybět nebude ani hudební program. V pátek zahraje Anakonda Benda, v sobotu pak kapely Emotikon, Hibaj, Tha Shower a Vilém Čok s kapelou Bypass. Kompletní program najdete zde.

Dopravní podniky posílí dopravu ze Slovan do Černic. Vyjede i autobus "Slunce ve skle"...

Jako tradičně mohou návštěvníci v klidu nechat auto doma, dopravu zajistí PMDP. Posílená doprava bude v pátek od 19:45 do zhruba 23 hodin, v sobotu pak v odpoledních hodinách od 12 do 20 hodin. Bezplatná přeprava autobusy bude fungovat mezi zastávkami "Slovany" (autobusová zastávka linek č. 23 a 31) a "Generála Lišky" (trolejbusová zastávka linek č. 10 a 13), další informace o odjezdech a podobně najdete zde.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24