QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Placené parkování v Plzni se rozšíří! Schválilo to vedení města

30.06.2016 18:29

Rada města ve čtvrtek schválila další rozšíření placených parkovacích zón. Tentokrát se to týká oblasti od Klatovské třídy k autobusovému nádraží. Čtěte podrobnosti!

Nový parkovací automat.

Nová placená zóna by měla být mezi ulicemi Přemyslova, Karlova, Husova, Puškinova a Tylova. Oblast by měly obsloužit bezmála tři stovky automatů. Vznikne tak nová zóna F, ve které se bude platit 10 korun za hodinu. Zatím to vypadá, že v praxi by měla novinka začít sloužit od července příštího roku.

Podmínkou zpoplatnění je postavení záchytného parkoviště v Kotkově ulici. "Tato oblast představuje ucelený okrsek, přičemž ulice Přemyslova a Karlova zůstanou mimo zónu a budou nezpoplatněné. První úsek ulice Tylova se navrhuje zpoplatnit kvůli přetrvávajícím problémům se zneužíváním zásobovacího boxu, které vedou k parkování ‚ve druhém proudu‘ a zahlcování křižovatky U Práce,“ říká náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí Petr Náhlík.

Bezplatné záchytné parkoviště v Kotkově ulici už má územní rozhodnutí a hotové by mělo být podle předpokladů do poloviny roku 2017.

V nové zóně budou i parkovací automaty na platbu Plzeňskou kartou

V nově zpoplatněné lokalitě by mělo být celkem 20 parkovacích automatů, které umožní platbu Plzeňskou kartou, bankovkami, mincemi a budou vracet mince. Cena rezidentské karty bude činit 700 korun za rok, cena předplatitelské karty 7 000 korun za rok.

V oblasti u autobusového nádraží by v budoucnu mělo vzniknout i další velké parkoviště s možností celodenní szaby. To by mělo vyrůst podle odhadů v roce 2018 na náměstí Emila Škody a nabídlo by 177 míst. Součástí uaplaceného parkování by byla jízdenka MHD zdarma. V letošním roce se v Plzni rozšířila placená parkovací místa v oblasti u Hamburku.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24