Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Mlýnská strouha a Borský park jsou v klání o prestižní titul

06.09.2016 7:59

Do soutěže o titul "Park desetiletí" přihlásilo město Plzeň dvě ze svých zrenovovaných lokalit. Konkrétně Mlýnskou strouhu a Borský park. Hlasování poběží do začátku října.

160905_Mlynska_strouha

V prestižní soutěži se kromě plzeňských parků objevil i další projekt z regionu. O titul usiluje také sušický Ostrov Santos. V Plzni vybrala správa veřejného statku zrenovovaný Borský park a oblíbenou Mlýnskou strouhu. Oba projekty už byly v soutěži v minulosti úspěšné.

"Město Plzeň se v minulých letech dvakrát zúčastnilo soutěže Park roku, v roce 2008 získala druhé místo obnova pobytových trávníků v Borském parku jako dílčí část postupné obnovy největšího plzeňského parku. První místo v roce 2010 obdržela rekonstrukce Mlýnské strouhy v sadovém okruhu městské památkové rezervace,“ uvedla Hana Hrdličková ze Správy veřejného statku města Plzně.

Soutěž vyhlásil Svaz zakládání a údržby zeleně a veřejnost může dát svůj hlas konkrétnímu parku na webu www.parkdesetileti.cz až do 10. října. Na webových stránkách soutěže se lidé dozví podrobnosti k jednotlivým lokalitám a prohlédnout si může i fotogalerie z konkrétních míst.

FOTO: Magistrát města Plzně

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte