QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeň bude žít folklorem! Ve středu začíná Mezinárodní folklorní festival

04.06.2018 19:47

Mezinárodní folklorní festival CIOFF Plzeň startuje ve středu 6. června. Kromě bohatého hudebního a tanečního programu nabízí možnost se zapojit. Navštivte taneční dílny!

profilovka2018

Již 22. ročník Mezinárodního folklorního festivalu Plzeň proběhne od 6. do 10. června. Kromě českých a slovenských souborů se můžete těšit na účinkující ze Španělska, Polska a dokonce i z daleké Indie.

Festival prezentuje tradiční lidový taneční a hudební projev. Zároveň diváky seznámí s novými směry lidové hudby a tance, které se tradičním projevem inspirují.

"Pro diváky je připraven bohatý hudební a taneční program, ale také možnost se do tance zapojit v rámci tanečních dílen jak českého, tak i zahraničního folklorního tance, které povedou samotní účastníci festivalu," sděluje organizátor festivalu, Jan Vašků.

Vedle plzeňských, moravských a slovenských souborů se představí také hosté ze Španělska, Polska a Bulharska. "Nejvíce exotickým účinkujícím bude folklorní soubor Kalamandir až z daleké Indie," láká Jan Vašků. Na žádný z pořadů se nevybírá vstupné.

Program 19. ročníku mezinárodního festivalu CIOFF

Ve středu 6. června proběhne od 19 hodin první pořad („Folklorní večer“) v amfiteátru lázeňského parku v Konstantinových Lázních. 

Ve čtvrtek 7. června se soubory přesunou do vesničky Vrčeň u Nepomuka, kde se od 19 hodin představí v tradičním programu na návsi (Malé folklorní slavnosti „Pod vrčeňskou lípou“). 

Od pátku 8. června až do neděle 10. června se bude program odehrávat převážně na hlavní festivalové scéně „U Branky“ ve Smetanových sadech. Částečně se představí vybraní hosté i na scéně Historického víkendu na náměstí Republiky.

V pátek 8. června od 20 hodin proběhne na scéně U Branky hodinový program Souboru písní a tanců Jiskra k příležitosti 60 let výročí od jejich založení.

V sobotu 9. června od 11 hodin se představí historie sokolské organizace v Plzni v pořadu s názvem „Silou lví, vzletem sokolím“.

V sobotu 9. června od 19 hodin v pořadu „Večerní muzikantské dostaveníčko“ se připomene 20 let od úmrtí významné plzeňské etnografky, ředitelky Národopisného muzea Plzeňska - PhDr. Marie Ulčové.

V neděli proběhne od 14 hodin ještě samostatný pořad na návsi obce Dýšina.

Podrobný program včetně profilů letošních účinkujících naleznete na internetové stránce festivalu www.mffplzen.eu.

Foto: Plzeňská folklorní scéna, z.s.

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24