Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Autentický pohled na drogovou závislost. V Plzni je k vidění unikátní výstava

06.04.2017 8:52

Fotografická výstava před vědeckou knihovnou v Plzni přibližuje cestu k drogové závislosti z pohledu matky mladé narkomanky. Jak poznat závislost? Co s sebou všechno nese?

výstava 2
výstava 2výstava 3výstava 4výstava

Děti a závislost aneb Mne se to (ne)týká je název putovní výstavy, která aktuálně zamířila do západočeské metropole. Celkem čtrnáct fotografických panelů je k vidění před vědeckou knihovnou. Výstava vznikla z iniciativy Týmu pro mládež Brno - venkov a organizace Společnost Podané ruce, o. p. s.

"Město Plzeň se dlouhodobě věnuje prostřednictvím odboru bezpečnosti a prevence kriminality prevenci v oblasti alkoholu a návykových látek, proto jsem rád, že putovní výstava zamířila do našeho města,“ řekl při zahájení výstavy vedoucí Odboru bezpečnosti a prevence kriminality Magistrátu města Plzně Aleš Průša.

Na panelech se lidem otevírá život narkomanky i její rodiny. Jedná se o zpověď matky, jejíž dcera byla drogově závislá. Velmi originálním způsobem a hodně názorně se lidé dozví, jak vlastně poznat, že je někdo dorgově závislý. Jak se jako rodič zachovat, když zjistíte, že vaše dítě bere drogy, nebo například jaké existují možnosti léčby. Nechybí ani praktické rady, kam se obrátit v případě, že už se problém týká vaší rodiny nebo přátel.

"Chtěl bych poděkovat městu Plzni za pořádání výstavy a především panu primátorovi, který stojí v čele města podporujícího aktivity neziskových organizací, které jsou zde pro ty, jež naší pomoc potřebují,“ uvedl na závěr vernisáže Martin Parula ze Spolku Ulice Plzeň, který poskytuje sociální a zdravotní služby osobám ohroženým závislostí.

V Plzni převzal záštitu nad výstavou primátora města Plzně Martin Zrzavecký. Pořádá ji Odbor bezpečnosti a prevence kriminality Magistrátu města Plzně ve spolupráci s plzeňskými neziskovými organizacemi, které poskytují služby v oblasti protidrogové prevence. Jedná se zejména o organizace POINT 14, Centrum protidrogové prevence a terapie, o. p. s., Spolek Ulice Plzeň a Středisko křesťanské pomoci Plzeň.

FOTO: Magistrát města Plzně

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT