Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Řidič narazil do spadlého stromu, další vozidla skončila s rozbitým sklem

18.02.2022 11:14

Vlivem silného větru padaly řidičům na vozidla stromy i střešní krytina. Řidiči na Domažlicku pak spadl strom bezprostředně před vozidlo. Škody jsou v řádu desetitisíců.

Stromy padají na auta_foto PČR_6

Ve čtvrtek 17. února před sedmou hodinou ráno jel na silnici mezi obcemi Štítary a Vítání dvaačtyřicetiletý řidič s osobním vozidlem značky Volkswagen Touran ve směru na obec Vítání. „Náhle mu z levé strany spadl na přední část vozidla strom. K vyvrácení suchého stromu na komunikaci došlo vlivem silného poryvu větru. Při dopravní nehodě nedošlo ke zranění. Alkohol byl u řidiče vyloučen dechovou zkouškou. Na vozidle vznikla škoda 20 tisíc korun,“ sdělila policejní mluvčí Dagmar Brožová.

O tři hodiny později došlo k dopravní nehodě v ulici Domažlická v obci Horšovský Týn. „Jednapadesátiletému řidiči osobního vozidla BMW X5 jedoucímu ve směru jízdy z ulice Domažlická do ulice Na Přeložce spadla vlivem nárazového větru na zadní sklo střešní krytina, která spadla ze střechy domu. Na vozidle došlo ke škodě 25 tisíc korun, nikdo nebyl zraněn,“ uvedla Dagmar Brožová.

Téměř ve stejnou dobu kolem půl jedenácté hodiny dopoledne padaly stromy na silnici mezi obcemi Domažlice a Kdyně. „Řidičům osobních vozidel Škoda Octavia a Volkswagen Transporter jedoucím ve směru na obec Kdyně spadly na vozidla suché stromy, které se vyvrátily rovněž vlivem silného nárazového větru. Při dopravní nehodě nedošlo ke zranění. Škoda na vozidle Volkswagen byla vyčíslena na 20 tisíc korun, na vozidle Škoda na 40 tisíc korun,“ říká policejní mluvčí.

Téhož dne před jedenáctou hodinou dopoledne došlo na silnici obcemi Babylon a Hadrovec na Domažlicku k dopravní nehodě. „Dvaapadesátiletý řidič nákladního vozidla s návěsem jedoucí ve směru jízdy od Babylonu na obec Hadrovec nedokázal zabránit střetu se stromem, který mu náhle spadl bezprostředně před vozidlo. Vzrostlá borovice byla vyvrácená vlivem nárazového větru a podmáčeného terénu,“ popsala Dagmar Brožová.

Došlo k nárazu vozidla do stromu, přičemž strom poté narazil do dopravní značky Parkoviště a dodatkové tabulky Směrová šipka pro odbočení. „Při dopravní nehodě nedošlo ke zranění osob. Škoda na vozidle byla vyčíslena na 20 tisíc korun, na svislé dopravní značce na 5 tisíc korun,“ uzavřela Dagmar Brožová.

 

foto: PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT