Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Annínský Mouřenec se opět otevírá veřejnosti

26.04.2014 14:18

Annínský kostelík Mouřenec se v neděli 27. dubna opět otevře veřejnosti. Komentovaná prohlídka kostela a přilehlé kostnice začíná od 11.00 hodin.

Mourenec_na_jare3

Doslova duševní lázně si můžete užít v neděli 27. dubna nedaleko šumavského Annína. Kostelík Mouřenec, který se nad Annínem sklání, se otevře veřejnosti.

Kostelík nad šumavským Annínem dokáže prý divy. Aby ne, vždyť už tam stojí skoro 800 let. V jeho zdech jsou vetknuté osudy našich dávných předků, bolest, utrpení, ale stejně tak naděje, láska a radost.

Chtete-li okusit kouzlo tohoto místa, přijďte a poslechněte si o historii kostela. Anebo jen prostě přijďte na jarní procházku a nahlédněte do otevřených dveří. Komentovaná prohlídka kostela a přilehlé kostnice začíná tentokrát v neděli 27. dubna v 11.00 hodin.

"Při prohlídce bude možné koupit si mouřenecké pohlednice, obrázky, podmalby na skle nebo zvonky. K dispozici budou i nové upomínkové předměty. Sběratelům rádi přidáme i otisk turistického razítka. Vstupné na prohlídku je dobrovolné a půjde na podporu dalších mouřeneckých aktivit," prozrazuje Lukáš Milota, novinář, průvodce a rodák ze Šumavy.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství