QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeňská zoo hlásí další přírůstek! Samečkovi buvolce je jen pár dnů - FOTO

22.06.2018 14:51

Zoologická zahrada v Plzni má zase o něco početnější osazenstvo. V tomto týdnu přišel na svět sameček buvolce běločelého a je to pořádný "chlapák"!

buvolec běločelý, foto M. Vobruba

Plzeňská zoo slaví další nový přírůstek. Tentokrát je jím sameček buvolce běločelého. Narodil se tento týden a má se čiel k světu.

V Plzni je tento druh chován od roku 2007. První odchov se podařil před osmi lety. V létě žijí buvolci dohromady ve venkovním výběhu se žirafami a antilopami kudu velkými.

"Naše chovná skupina je složena ze samce Břéti a je dále tvořena třemi samicemi. Jde o druh, pro který je vedena Evropská plemenná kniha. V Evropě jej chová kolem 50 zoologických zahrad. Nejnovější mládě přišlo na svět 18. června od samice Nory, je velké a silné. Je to celkově sedmé mládě narozené v místním chovu. První dny života tráví ve stáji, kde jej návštěvníci uvidí skleněným průhledem z pergoly od expozice Josefa Vágnera," říká mluvčí zoo Martin Vobruba.

Buvolci preferují rozlehlá travnatá území a řídké světlé porosty stromů a keřů. Aktivní bývají ráno a k večeru, přes polední horka odpočívají v úkrytu.

FOTO: Martin Vobruba

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24