QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeňský kraj a Bavorsko mají společné infocentrum v Plzni - FOTKY

24.05.2016 11:01

Plánujete výlet s dětmi nebo nemáte program na dovolenou? V Plzni máte teď novou možnost, kde se nechat inspirovat. Na náměstí Republiky vzniklo nové informační centrum.

TK v Regionálním infocentru2
Regionální infocentrum2Regionální infocentrum3Regionální infocentrum1TK v Regionálním infocentru2

Nové společné informační centrum Plzeňského kraje a Bavorska je zájemcům k dispozici na náměstí Republiky přímo vedle Domu knihy Nava. Návštěvníkům nabízí řadu zajímavých informací i tipů na výlety a omezovat se rozhodně nemusí jen na region.

Díky spojení s Informačním centrem Bavorska, které dosud sídlilo v Martinské ulici, získají lidé na novém místě také informace o tom, kam a na jaké výlety vyrazit za hranice. Najdou zde například i rady, kde se v Bavorsku dobře najíst, jaké zábavní parky navštívit a další důležité informace.

"Kancelář infocentra slouží k prezentaci Plzeňského kraje a Bavorska, ale prostor zde mají také obce, aby přilákaly návštěvníky na nejrůznější kulturní akce, památky či zajímavosti. Kromě tradiční nabídky letáků, brožur, propagačních materiálů, map a cyklomap, průvodců a prezentačních materiálů obcí zde mohou návštěvníci zdarma využít tablet s internetovým připojením a vyhledat si sami například tip na výlet po okolí nebo aktuální kulturní akci," říká mluvčí krajského úřadu Alena Marešová.

"Nejbližším partnerem Plzeňského kraje na druhé straně hranice je Bavorsko, proto ve společném centru zájemci dostanou informace o kulturním, sportovním, turistickém i gastronomickém vyžití u našich sousedů v Bavorsku,“ dodává vedoucí kanceláře hejtmana Klára Brabcová.

Regionální informační centrum Plzeňského kraje a Bavorska je otevřené každý všední den od 9 do 18 hodin. Infocentrum sice návštěvníkům už slouží, mimořádné slavnostní otevření se ale teprve chystá na začátek června.

FOTO: Krajský úřad Plzeňského kraje

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24