QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeňský kraj obhájil bronz v průzkumu Místo pro život

01.12.2016 12:29

Dobré platy, nejlepší sportovní vyžití i kulturní život. Naopak nejmenší dálniční síť v republice. Tak dopadlo hodnocení Plzeňského kraje v tradičním průzkumu "Místo pro život".

P9116148

Místo pro život srovnávací výzkum, který probíhá již několik let. Pořádá ho analytická agentura Datank. Ta nyní zveřejnila aktuální výsledky. Naprosto nejlépe hodnocenou je opět Praha, na druhém místě skončil Pardubický kraj a bronzovou příčku obhájil Plzeňský kraj.

Plzeňský kraj podle výsledků i z minulých ročníků patří ke krajům, který má velmi dobré výsledky ve všech hodnocených kategoriích. "Svůj status si region zaslouží především díky kvalitním pracovním podmínkám a volnočasovým aktivitám. Lidé si zde hledají práci snadno, dlouhodobá nezaměstnanost klesá a platy patří k nadprůměrným v republice. Obyvatelé mají spoustu možností, kam vyrazit za kulturou a především za sportem. Co se týče sportovních aktivit, je na tom Plzeňsko vůbec nejlépe v celé republice. Lidé na Plzeňsku jsou šetrní k okolnímu prostředí, produkují nejméně odpadu v republice," zní hodnocení výsledků agenturního výzkumu.

A kde má Plzeňský kraj největší slabiny? Firmy působící v regionu vyprodukují ročně nadprůměrné nožství odpadu. Kámen úrazu je také v infrastruktuře. "Největším problémem stále zůstává infrastruktura. Až 17 procent lidí není připojených ke kanalizaci a silnic a dálnic je tu o 26 procent méně než jinde. V této oblasti zůstává region i nadále nejhorší v celé ČR," zní výsledky výzkumu.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24