04.06.2024 15:19
04.06.2024 13:12
V plzeňské zoologické zahradě byla pokřtěna velbloudí slečna – FOTKY
V úterý 4. června bylo v Zoologické a botanické zahradě města Plzně pokřtěno mládě velblouda dvouhrbého. Kmotrem se stal Kamal Farhan, poslanec Parlamentu ČR.
04.06.2024 12:05
Situace v Plzeňském kraji se uklidňuje, řeky klesají. Meteorologové zmírnili výstrahy - FOTKY
V úterý 4. června zmírnili meteorologové výstrahy. Řeky vykazují poklesy.
Houby pořád rostou!!!
Ještě stále můžete v lesích najít houby. Houbaření, jednua z nejoblíbenějších typicky českých víkendových aktivit, letos stále nemusíte ´pouštět k vodě´!
Houbařská sezona ještě zdaleka nekončí. Jestli máte svá oblíbená místečka, vyražte na houby!
S plným košíkem hub se v neděli domů vracel spokojený Martin Mour z Mířkova nedaleko Horšovského Týna. "Prošel jsem se tedy pořádně, nachodil jsem od rána tak pětadvacet, třicet kilometrů, ale nakonec jsem košík naplnil," smál se odpoledne Martin Mour, který se na houby vydal do Sedmihoří. "Houby rostou, našel jsem hlavně václavky a dokonce i kotrč, ten bude výborný do polívky!"
Čtěte také Vyrážíte na houby? Pořiďte si speciální houbařský nůž.
Podařilo se Vám z lesa donést košík hub? Připravte si z nich třeba Houbový guláš!
Potřebujete: 0,5 kg hub a stejné množství brambor i rajčat, dále dvě papriky, dvě cibule, přibližně 10 dkg slaniny (může být více) a vývar z kostí nebo z polévkové kostky, hrnek kysané smetany, 30 g sýra, sůl, papriku a petrželku.
Houby a brambory pokrájíme na kostky, oloupaná rajčata na drobno, papriky na proužky a vše promícháme. Na kostičkách zpěněné slaniny dusíme směs a zalijeme tekutinou. Oslolíme, okořeníme a 30 minut dusíme. Nakonec zalijeme guláš smetanou, sypeme petrželkou a sýrem. Dobrou chuť!