QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Pohár Fed Cupu dorazil do Plzně! Pojištěný je na desítky milionů - FOTKY

22.06.2016 8:32     22.06.2016 11:12

Slavná trofej pro vítězky Fed Cupu dorazila do Plzně a opět se usídlila v areálu SK Sportcentrum Roudná. Jak je těžké pohár do Plzně dostat a na kolik je pojištěný?

foto-qap-cz (40)
foto-qap-cz (5)foto-qap-cz (3)foto-qap-cz (7)foto-qap-cz (6)foto-qap-cz (11)foto-qap-cz (8)foto-qap-cz (14)foto-qap-cz (13)foto-qap-cz (16)foto-qap-cz (17)foto-qap-cz (18)foto-qap-cz (19)foto-qap-cz (22)foto-qap-cz (25)foto-qap-cz (24)foto-qap-cz (28)foto-qap-cz (32)foto-qap-cz (34)foto-qap-cz (37)foto-qap-cz (39)foto-qap-cz (40)

Mimořádná příležitost vidět na vlastní oči slavný pohár pro vítězky Fed Cupu se ve středu opět naskytla v Plzni. V rámci turnaje O pohár starosty dorazila ostře střežená trofej do areálu SK Sportcentrum Roudná. Fandové tenisu se s ním mohou i fotit.

Slavné tenisové trofeje jsou v Plzni k vidění už několik poslední let. "Byl tady i pohár Davis Cupu. My je tady máme vždy, když naši vyhrají. Myslím, že letos už to máme popáté. Když máme výstavu poháru jak Davis Cupu, tak Fed Cupu, tak při této příležitosti vždy pořádáme turnaj O pohár starosty, který nám to garantuje. Vždy to máme před koncem školního roku, přijít se může každý, vyfotit se a tak," říká ředitel areálu Jan Kapr.

Jako první se na pohár přišly podívat děti ze 17. základní a mateřské školy na Roudné a sklidil velký ohlas.

Jak dostat pohár do Plzně? Je to tajné, pojištěný je na 50 milionů...

I když lidé vidí pohár na vlastní oči, často se ptají, jestli to není kopie. A není. Důkazem je i astronomická částka, na kterou je pojištěný. "Je tady ochranka, je to zabezpečené. Pojištěný je na asi 50 milionů, takže ostraha u toho musí stát. Je to finančně náročné, proto děkujeme obvodu, že nás finančně podpořil," říká Jan Kapr.

Stále se ale nabízí otázka, jak se vlastně dostává k zapůjčení tak slavná trofej. To ale nejspíš i dál zůstane tajemstvím. "Je to hodně složité, bližší podrobnosti k tomu neřeknu," usmívá se ředitel areálu.

Pohár Fed Cupu je k vidění na Roudné až do 17 hodin.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24