Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Relax centrum Štruncovy sady se spojí lávkou s pivovarem!

15.05.2012 19:30

Už v září budete mít možnost jít do Relax Centra ve Štruncových sadech na lezeckou stěnu, inline dráhu nebo použít lávku na nádvoří pivovaru. Projekt za desítky milionů bude dokončen v srpnu.

lávka do pivovaru (1)
ATT00056ATT00059ATT00062stezkaBrána borců - lezecká stěnaBrána borců - lezecká stěna (1)dětské hřištělávka do pivovarulávka do pivovaru (1)lávka do pivovaru (2)lávka do pivovaru (3)lávka pivovarparkové úpravy před sokolovnouparkové úpravy před sokolovnou (1)parkové úpravy před sokolovnou (2)parkové úpravy před sokolovnou (3)

Chcete si v centru města zajít na lezeckou stěnu nebo zajezdit na bruslích? Pak se můžete od září letošního roku těšit na Relax Centrum Štruncovy sady v Plzni.

Na projektu u fotbalového stadionu se pracuje od září loňského roku. Termín dokončení je 31. srpen 2012.Bude tady oddychová zóna pro každého včetně dětského hřiště. To najdete před recepcí Doosan Areny.

Co všechno tady roste?

Už nyní můžete za stadionem vidět lávku, která vede do pivovaru. "Nyní se pracuje na konstrukci lávky, která je vlastně nejdůležitějším prvkem celého projektu. Lávka spojuje areál pivovaru s centrem," popsal manažer projektu Martin Klír. Kromě lávky se zde rekonstruují promenády tedy současné asfaltové cesty kolem stadionu. "Dále probíhá výstava nových mlatových stezek. Je totiž velmi důležité oddělit inlinisty od pěších. Díky spojení stezek tady vznikne vlastně takový okruh a ten využijí například právě bruslaři," upřesňuje Klír.

Promenády se revitalizují to znamená, že se zde vysazují nové stromy a zeleň vůbec. Dalším důležitým bodem projektu je zboření toho šedivého, betonového strašáka nebo-li plotu. "Nový plot bude průhledný a bude se posouvat dále dovnitř areálu čímž se promenáda rozšíří a výrazně provzdušní," vysvětluje manažer projektu.

Dále zde bude lepší přístup k vodě na náplavku. Neméně důležitá bude lezecká stěna a dokončení Brány borců. "Stěna bude jedna z nejvyšších v ČR," upozorňuje Klír s tím, že bude mít asi 17 metrů. Pak se můžete těšit na skateboardové hřiště.

Připravuje se i zázemí tedy například šatny pro lezce i skateboardisty. To poskytne tzv Brána borců, která už je před dokončením. Před Sokolovnou roste nový park a také pěkné nové hřiště.

Práce jdou podle harmonogramu a podle Martina Klíra bude v září stavba předána bez zásadních velkých změn. A o dokončení se bát nemusíte, peníze jdou totiž z ROP Jihozápad takže projekt není ohrožen. Vysoutěžen byl za 71 550 tisíc korun a dotuje se právě z ROP JZ.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT