QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Pohotovost v Domažlicích se stěhuje do nemocnice

31.12.2016 17:01

Pohotovost v Domažlicích bude nově dostupná už jen v areálu tamní nemocnice. Pohotovost se stěhováním změnila také telefonní číslo. Čtěte podrobnosti!

DSC02555

Obyvatelé Domažlicka, kteří budou o víkendu potřebovat pomoc lékaře, budou od nového roku ošetřováni výhradně v prostorách Domažlické nemocnice. Právě tam se od 1. ledna přemístí i víkendová lékařská pohotovostní služba poskytovaná obvodními lékaři.

Lékaři do současné doby sloužili v ordinaci výjezdního stanoviště zdravotnické záchranné služby poblíž centra Domažlic v ulici U Nemocnice. Z provozních důvodů je ale třeba tento prostor opustit.

"Ordinace víkendové pohotovosti bude v nemocnici umístěna v ambulantním traktu. Vstup bude hlavním vchodem nemocnice, kde už pacienty nasměruje služba na recepci. Ordinační doba pohotovosti bude jako dosud, to znamená o víkendu a svátcích od 8 do 20 hodin. Telefonní číslo je ale nové a to 379 710 294,“ popisuje náměstkyně pro ošetřovatelskou péči Domažlické nemocnice Jana Boučková.

Pohotovost sice opouští širší centrum města, ale pro veřejnost by měla být novinka spíše přínosem. "Většina návštěvníků dojíždí na pohotovost autem, takže jen pojedou na jinou adresu. V tom by problém být neměl. Naopak výhodou je, že nově bude možné pod jednou střechou konzultovat komplikovanější případy s ústavními specialisty, bude možné bez dalšího převozu využít komplement nemocnice nebo případně umístit pacienta do hospitalizační péče,“ vysvětluje mluvčí nemocnic Plzeňského kraje Jiří Kokoška.

Stejně jako návštěva pohotovostí poskytovaných nemocnicí podléhá i víkendová lékařská pohotovostní služba regulačnímu poplatku 90 korun.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24