Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

19.05.2024 16:02

Bouralo se na dálnici D5, auto narazilo do svodidel na km 114 ve směru na Prahu. Jeden pruh je neprůjezdný.

Další nehoda je u Chotíkova na silnici 20, střetla se dvě auta. Nehoda je bez zranění

Bazén na Borských polích by měl mít tobogán i restauraci - VIZUALIZACE

03.01.2024 17:19

Jak je to s bazénem na Borských polích v Plzni? Na tuto otázku dnes na sociální síti odpověděl primátor města Plzně Roman Zarzycký.

Vizualizace Bazén Borská pole_24_AVE architekt (5)
Vizualizace Bazén Borská pole_24_AVE architekt (5)Vizualizace Bazén Borská pole_24_AVE architekt (2)Vizualizace Bazén Borská pole_24_AVE architekt (6)Vizualizace Bazén Borská pole_24_AVE architekt (3)Vizualizace Bazén Borská pole_24_AVE architekt (1)Vizualizace Bazén Borská pole_24_AVE architekt (4)

Město Plzeň plánuje už několik let výstavbu nového plaveckého bazénu na Borských polích. V roce 2022 proběhla projektová soutěž o návrh řešení stavby. Psali jsme ZDE

“Nová koalice na nový bazén nezapomněla. Naopak. Projekční práce dál běží a já doufám, že už letos v létě budeme mít pravomocné územní rozhodnutí. Pak budeme hledat možnosti v rozpočtu a také řešit možnosti spolufinancování včetně dotačních titulů. Zatím pracujeme se dvěma etapami výstavby. První zahrnuje bazén, druhá pak okolní stavby - od tobogánu až po restauraci,” uvedl primátor města Plzně Roman Zarzycký na Facebooku.

Dle architektů se mají milovníci plavání na co těšit.

“Plavecký bazén Borská Pole v Plzni spojuje plavání, sport a design. Návrh byl promyšlen tak, aby kombinoval estetiku s funkcionalitou. Toto místo bude sloužit jako tréninkové a soutěžní prostředí pro sportovce i rekreanty. Připravte se na nekonečné hodiny plavání a sportovních výzev,” uvádí architekti z AVE architekt a.s., kteří za návrhem stojí.

Kdy se začne stavět? “Termín realizace zatím nelze férově specifikovat. Do té doby budeme dál intenzivně pokračovat v opravách stávajících bazénů tak, jako tomu bylo v loňském roce na Lochotíně,” dodal primátor města Plzně.

Bazén na Lochotíně prošel v loňském roce rekonstrukcí. Bazén se po přestávce slavnostně otevřel 31. října 2023. QAP byl u toho, reportáž naleznete ZDE.

Vizualizace zdroj FB AVE architekt a.s. (Autoři projektu: Ing. arch. Barbora ČERVEŇOVÁ, Ing. arch. Václav ULČ jr., Ing. arch. Václav ULČ, AVE architekt a. s.)

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT