QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

U Nepomuku dojde za částečné uzavírky k úpravě křižovatky

27.03.2024 12:24

Na začátku dubna budou zahájeny stavební práce u obce Klášter nedaleko Nepomuku.

opravy Nepomuk_ŘSD (3)

„Současná podoba křížení silnice I/20 se silnicí III. třídy už dnešním potřebám nevyhovuje, a to jak svým výškovým, tak i šířkovým vedením a současně se také stává místem poměrně častých dopravních nehod,“ řekl Adam Koloušek, mluvčí Ředitelství silnic a dálnic.

Ze zmíněných důvodů tak bylo rozhodnuto o provedení stavebních úprav, které povedou ke zlepšení poměrů v prostoru křížení silnic a také ke zvýšení bezpečnosti silničního provozu.

Práce na úpravě křižovatky silnic I/20 a III/11747 u obce Klášter nedaleko Nepomuku začnou v úterý 2. dubna a přinesou s sebou částečné uzavírky.

„V následujících měsících budou za částečné uzavírky hlavního tahu prováděny stavební práce, které změní podobu křižovatky. Provedena bude tzv. rektifikace směrového a výškového oblouku na silnici I/20, ve směru od Plzně bude zřízen nový odbočovací pruh a upraveno bude i napojení silnice III/11747. Dále bude upraven jeden z propustků na trase a upraveny budou také přilehlé vjezdy a sjezdy,“ uvedl Adam Koloušek.

Částečná uzavírka silnice I/20 je povolena až do ledna následujícího roku, nicméně ŘSD plánuje dřívější zprovoznění tohoto úseku.

Ředitelství silnic a dálnic zaplatí za stavební úpravy cenu 27,2 mil. Kč bez DPH.

Foto ilustrační ŘSD

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24