QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policejní hlídky obsadily nádraží v Plzni! Kontroly proběhly i ve vlacích - VIDEO

19.06.2018 8:57

Policie v Plzni se v poslední době ve velké míře zaměřila na nádraží. Mimořádné kontroly se dotkly nejen nástupišť a hlavní budovy. Akce "Bezpečné nádraží" proběhla už pětkrát...

4

Hned pětkrát za poslední týdny policie spustila v Plzni mimořádnou kontrolní akci "Bezpečné nádraží". Kontroly proběhly nejen v prostoru hlavní budovy nádraží, ale i ve vlacích a na dalších místech.

"Policisté kontrolovali osoby, které se zjevně bezdůvodně zdržují v nádražních budovách bez cestovního dokladu a opakovaně chodí k vlakům a zpět do vestibulů v době, kdy se shromáždí větší počet cestujících. Plzeňští policisté se při akci zaměřili také na krádeže při nastupování do vlaků a vystupování z nich a krádeže při sledování informačních tabulí, zejména odložených zavazadel. Pozornost věnovali také kapesním krádežím při nákupu jízdenek, chůzi po eskalátorech a výběru hotovosti z bankomatů," říká mluvčí policie Hana Rubášová.

Podobná akce proběhla poprvé v Plzni už v květnu (viz video). I tentokrát měla mít zároveň preventivní charakter. "Již samotná přítomnost policistů například na peronu ve většině případů odradí osoby od jejich úmyslů. Policisté zároveň mohou při kontaktu s občany radit, jak se nestát obětí krádeže. Do bezpečnostní akce byla zapojena také Městská policie Plzeň, pracovníci bezpečnostní agentury a zástupci ze Správy železničních dopravních cest," dodává policejní mluvčí.

Během akce byly zkontrolovány desítky osob a v několika případech bylo zjištěno protiprávní jednání, které hlídky vyřešily pokutami. Zároveň proběhla kontrola odstavených vagónů a dalších přilehlých míst vlakového nádraží.

FOTO: ilustrační

VIDEO: Policie ČR - akce 28. května 2018

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24