Policejní hlídky rozhodily sítě u silnic! Chytila se i řidička se dvěma promile

07.12.2017 13:31

Policie se v poslední době speciálně zaměřuje při dopravně bezpečnostních akcích na dechové zkoušky u řidičů. Tentokrát uvízla v sítích kontrol i žena totálně "namol".

FOTO_PČR

Do terénu šli policisté po celém Plzeňském kraji. Hlídky obsadily silnice ve večerních a nočních hodinách a zaměřily se speciálně na testování řidičů na alkohol a drogy.

"Nasazeni byli policisté z pořádkové a dopravní policie, kteří zkontrolovali celkem 489 vozidel a zjistili 77 přestupků v dopravě. Policisté udělili celkem 75 blokových pokut v celkové částce 21 200 korun a ve dvou případech protiprávní jednání oznámili příslušnému správnímu orgánu k dalšímu projednání," říká mluvčí policie Hana Rubášová.

Během akce policisté také zjistili, že dvakrát řidiči usedli za volant pod vlivem alkoholu. Například na Domažlicku prošla kontrolami bezmála šedesátka řidičů. O pořádné překvapení se ale postarala řidička, která za volantem rozhodně neměla co dělat. "Trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky se dopustila žena, která usedla za volant svého vozidla a řídila s více než dvěma promile alkoholu v krvi," dodává policejní mluvčí.

Řidiči by měli v příštích dnech s podobnými kontrolami počítat i na dalších místech Plzeňského kraje. Dopravně bezpečnostní akce se chystají hned v několika městech. "Policisté budou i nadále v dopravně bezpečnostních akcích pokračovat. Cílem je především snížit dopravní nehodovost a zvýšit bezpečnost a plynulost silničního provozu," potvrdila Hana Rubášová.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24