QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policejní honička na dálnici D5! Řidič ujížděl z Německa s kradeným autem

30.11.2017 12:46

Dramatická policejní honička, do které se zapojilo hned několik hlídek a vyžádala si několik nehody, se strhla na dálníci D5 ve čtvrtek ráno. Řidiče se podařilo dopadnout.

FOTO_QAP_CZ (13)

Dramatické pronásledování černého Mercedesu začalo už na německé dálnici A6. Tam chtěli němečtí policisté nad ránem zastavit auto kvůli klasické kontrole. Vůz ale začal ujíždět. Policisté se tak pustili do jeho pronásledování.

Po páté hodině ráno auto proletělo ve dvoustovkové rychlosti hranicemi a vřítilo se na dálnici D5. Tady už se do pronásledování pustily i české policejní hlídky. Na dálnicib D5 v rámci Plzeňského kraje došlo kvůli zběsilé jízdě ke dvěma nehodám. Naštěstí v obou případech se to obešlo bez zranění.

"První nehoda se stala v 5:15 na 110. kilometru dálnice směrem na Plzeň. Vozidlo tovární značky Mercedes Benz se střetlo s tahačem a poškodilo jeho přední část. K další nehodě došlo v 5:31 na 97. kilometru, kde řidič s Mercedesem naboural další osobní vozidlo značky Volkswagen Golf," říká mluvčí policie Martina Korandová s tím, že ujíždějící vůz pokračoval dál až na území Středočeského kraje.

Tam se do stíhání zapojily i další hlídky od středočeské policie. Řidiče cizí státní příslušnosti se policistům podařilo dostihnout až ve chvíli, kdy auto zastavil a snažil se o útěk. Důvodem zběsilé jízdy byl fakt, že muž prchal v kradeném autě.

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24