QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policejní honička v Plzni! Zdrogovaný motorkář ujížděl až na Bílou Horu - VIDEO

19.06.2018 10:33

Hned dvěma srážkami s policejním autem a následnou havárií skončila jízda zdrogovaného motorkáře ulicemi Plzně. Policisté ho pronásledovali z centra až na Bílou Horu.

pronásledování

Dramatická honička začala běžnou silniční kontrolou, kdy chtěla hlídka zastavit v Jízdecké motorkáře. Ukázalo se totiž, že registrační značka nesouhlasí s tovární značkou motocyklu. 

"Po tomto zjištění se policisté rozhodli daný motocykl zastavit předepsaným způsobem dle zákona, a to rozsvícením červeného nápisu ´STOP´ vpředu. Na tuto výzvu řidič reagoval zrychlením rychlosti jízdy. Z tohoto důvodu použila policejní hlídka i doprovodný zvukový signál k zastavení motocyklu, který začala bezprostředně pronásledovat. Řidič motocyklu svou riskantní  jízdou ohrožoval bezpečnost v silničním provozu, kdy na křižovatce ulic Přemyslova a Sady 5. května došlo ke střetu motocyklu a služebního vozidla," popisuje mluvčí policie Veronika Hokrová.

Ani nehoda ale řidiče nezastavila. Naopak pokračoval přes sady 5. května na Roudnou a Bílou Horu. Tam došlo k další srážce motorky s policejním autem. Následně motorkář havaroval. "Poté se řidič snažil motocykl zvednout zpět na kola, ale v dalším protiprávním jednání mu již policisté zabránili a muže na místě zadrželi. Provedenou lustrací bylo dále zjištěno, že se jedná o 35letého řidiče, který má platnou blokaci řidičského oprávnění a platný zákaz řízení motorových vozidel. Policisté provedli u muže dechovou zkoušku na zjištění přítomnosti alkoholu v dechu s negativním výsledkem. Dále byl u muže proveden orientační test na zjištění přítomnosti návykových látek s pozitivním výsledkem, a to na amfetamin a metamfetamin," pokračuje policejní mluvčí.

Policie celou věc dál šetří jako maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, muži hrozí až tříletý pobyt za mřížemi. 

 

 

VIDEO: Policie ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24