QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policie dopadla lupiče z herny na Slovanské. Udeřil i o několik dnů později

20.02.2017 13:48

Plzeňští policistém dopadli mladíka, který ve druhé polovině ledna se zbraní přepadl hernu na Slovanské. Ukázalo se, že na začátku února si vyhlédl další podnik.

V souvislosti s případem přepadení herny na Slovanské žádali policisté na začátku února o pomoc při pátrání veřejnost. A to se také vyplatilo. Lupiče na záznamech poznali právě svědci. V průběhu vyšetřování se ukázalo, že přepadl ještě další bar.

V obou případech přitom postupoval naprosto stejně. Pod pohrůžkou zbraně si vynutil od obsluhy peníze, k oběma přepadením navíc došlo před 4. hodinou ráno. V prvním případě, tedy v herně na Slovanské, odcházel lupič z místa se 13 tisíci. Při druhém přepadení, ke kterému došlo 2. února, to bylo o něco víc.

"Celkem si tak přišel na necelých 31 000 korun. Policisté ze služby kriminální policie a vyšetřování z Městského ředitelství policie Plzeň na případu intenzivně pracovali, a po pachateli pátrali. Na základě zveřejněné pátrací relace v médiích se podařilo policistům ustanovit pachatele tohoto protiprávního jednání," potvrdila mluvčí policie Veronika Hokrová.

Kriminalisté tak měli dostatek potřebných důkazů, aby zahájili trestní stíhání 25letého mladíka. Ten je teď obviněný z pokračujícího zvlášť závažného zločinu loupeže. Jisté ovšem je, že do dalšího baru nebo herny se na výpravu dlouho nevydá. "Policejní komisař podal podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby, což soudce akceptoval. Za tento trestný čin stanoví trestní zákoník v případě pravomocného odsouzení trest odnětí svobody až na deset let," dodává policejní mluvčí.

FOTO: PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24