Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Bude u nemocnice v Plzni nový parkovací dům? Město říká, ano, je třeba

06.06.2011 11:30

Město Plzeň si nechá zpracovat studii proveditelnosti na stavbu objektu hromadných garáží v aleji Svobody. Ty je nutné vystavět kvůli nové silnici od Roudné na Lochotín, kvůli které se před FN zvýší intenzita dopravy.

Rychtářka (13)

V rámci řešení silničního systému z Roudné na Lochotín se počítá se zvýšením intenzity dopravy u lochotínské Fakultní nemocnice. Město tam chce proto vystavět parkovací dům.

Kdo občas zajede k Fakultní nemocnci na Lochotíně, ví, že s parkováním tam je situace velmi kritická už nyní. A to se právě chystá město řešit novým parkovacím domem v podobě hromadných garáží v několika patrech. Při realizaci silnice z Roudné na Lochotín by pak byla situace u FN neúnosná.

Alej Svobody bude za stávajícím kruhovým objezdem u FN pokračovat dále na Roudnou a vzhledem k tomu, že v pavilonech nemocnice, které sousedí přes parkoviště s touto silnicí bude hluk, bylo řešení nasnadě. "Kvůli hluku by musela být vystavena vysoká bariéra, takže je logické, že to chceme řešit několika podlažními garážemi. Zároveň je třeba řešit naprosto nevyhovující situaci s parkováním u celého objektu FN," prohlásil náměstek Miloslav Šimák.

Proto si město Plzeň nechá zpracovat studii proveditelnosti na stavbu objektu hromadných garáží v aleji Svobody. Vzniknout by mělo asi 600 - 700 míst k parkování. Ještě ale není podle Šimáka jasné, zda by nebylo pro město lepší, kdyby objekt vystavěl soukromý investor, jako je tomu u Rychtářky.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte