QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policie obsadila nádraží v regionu. Probíhá speciální akce "Blue 24"

15.03.2017 11:07

Také policisté v Plzeňském kraji se zapojili do mezinárodního opatření "Blue 24". Policisté se zaměřují na kontroly osob ve vlacích, na nádražích i zastávkách. Přinášíme podrobnosti!

FOTO_QAP_CZ (1)

Mezinárodní akce probíhá v rámci celé republiky a výjimkou není ani Plzeňský kraj. S policisty tak musí počítat cestující vlaky na nádražích, objevují se i na zastávkách a stanicích v menších okresech. Kontroly stále ještě probíhají.

Akce proběhla v těchto dnech také na Rokycansku. "Tato akce je pravidelně směřována na vlaková nádraží, vlaky osobní i nákladní přepravy a železniční dopravní cesty. Policisté se zaměřili na kontrolu zastávek a stanic a jejich okolí na území okresu Rokycany," potvrdila mluvčí policie Hana Kroftová.

Zaměření opatření je shodné na všech místech, kde probíhá. "Úkolem policistů při akci bylo zaměřit se na ilegální migraci, výskyt drog, agresivní a asociální chování osob ve vlacích a na nádražích, graffiti, vandalismus a ostatní trestnou činnost. Na Rokycansku do této akce bylo zapojeno celkem 17 policistů. Během akce policisté zkontrolovali přes tři desítky osob," dodává policejní mluvčí s tím, že na Rokycansku dopadly kontroly na výbornou. V průběhu akce policisté nezaznamenali žádné problémy.

Kompletní výsledky budou mít policisté až po úplném skončení opatření.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24