QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policie rozjela na jižním Plzeňsku rozsáhlé bezpečnostní opatření

06.04.2017 10:14

Policie na jižním Plzeňsku spustila v těchto dnech mimořádné bezpečnostní opatření. Zaměřilo se nejen na silnice, ale i na další místa v oblasti Stodu a Přeštic.

DSC05284

Opatření typu "bezpečná lokalita" se odehrálo v rajónu policistů z obvodních oddělní ve Stodu a v Přešticích před několika dny. Policie nyní zveřejnila kompletní výsledky a slibuje, že další podobná opatření se chystají i v blízké budoucnosti.

Do terénu šli policisté z různých složek. "Celkem devatenáct policistů, složených z pořádkové a dopravní policie, ze služby kriminální policie a vyšetřování a skupiny speciálních kynologických činností, se zaměřilo zejména na zajištění bezpečného a plynulého provozu na pozemních komunikacích, dodržování veřejného pořádku a v neposlední řadě na ochranu majetku občanů. Na předem vybraných stanovištích v konkrétních lokalitách policisté zkontrolovali celkem 95 osob a 83 dopravních prostředků," říká mluvčí policie Markéta Fialová.

V rámci kontrol na silnicích policisté odhalili dvanáct přestupků. Jeden řidič pod vlivem alkoholu. Kontroly odhalily i řidiče pod vlivem drogy. "Krátce po zahájení bezpečnostní opatření policisté zastavili a kontrolovali v obci Lužany 37letého muže, který řídil moped. Na výzvu muž nepředložil policistům žádné doklady předepsané k řízení a provozu motorového vozidla. Svoji totožnost byl schopen prokázat pouze ústně. Policisté měli podezření, že muž by mohl být pod vlivem nějaké návykové látky. Dechová zkouška na alkohol sice byla negativní, ovšem podezření policistů se ukázalo jako oprávněné v případe testu na návykové látky," dodává policejní mluvčí. Testy u řidiče prokázaly pervitin.

Současné bezpečnostní opatření nebylo podle policie ani zdaleka poslední. Už teď jsou v plánu další podobné akce, podle odhadů by měly proběhnout v průběhu několika měsíců.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24