QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Poslední dny sezóny na Špičáku jsou ve znamení skvělých podmínek - FOTKY

30.03.2018 13:34

Luxusní počasí a skvělé podmínky. Tak to aktuálně vypadá v areálu na šumavském Špičáku. Poslední víkend sezóny se rozjíždí na plné pecky. 

2
23546

Lyžařská sezóna jde už jistě do finiše. Velikonoční pondělí ji ukončí i na šumavském Špičáku. Paradoxně jsou ale momentálně podmínky stále skvělé a k tomu se přidalo i parádní počasí.

Sjezdovky jsou v provozu do 2. dubna "Lyžovat se bude na hlavních sjezdovkách obsluhovaných čtyřsedačkovou lanovkou, to znamená na jedničce Turistické, dvojce U Zalomeného a Slalomové trojce. Samozřejmě otevřena zůstane i rodinná Spodní Šance s ´fanlajnou´ i snowpark na Lubáku, což je v této době docela rarita, že ještě vydržely. Ty mají své vlastní vleky,“ říká provozní ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík.

Lyžařská sezóna 2017/2018 se na Špičáku skutečně vyvedla. V pondělí, kdy vyvrcholí, bude mít za sebou přesně 117 dnů. Krom kratších období, kdy v průběhu posledních měsíců přišly oblevy, nabízel areál v podstatě po celou dobu ideální podmínky. Sněhová pokrývka se pohybovala i okolo 90 čísel, v průměru se ustálila na 70 centimetrech. 

FOTO: fcb Špičák

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24