QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Požár chaty na jižním Plzeňsku zaměstnal několik jednotek hasičů - FOTKY

12.06.2017 10:42

Požár v přístavbě u chalupy v obci Nechanice se rozšířil i na samotný objekt a do akce musela jít nakonec také výšková technika hasičů. Podívejte se na fotky ze zásahu!

1
12345

Hasičské manévry zažila v neděli nad ránem malá obec na jižním Plzeňsku. Chalupa v obci Nechanice začala hořet kolem čtvrté hodiny ráno. K zásahu muselo vyjet hned několik jednotek hasičů.

"Operační středisko vyhlásilo poplach hasičům na stanici v Nepomuku a společně s jednotkami SDH Blovice, Nové Mitrovice a Spálené Poříčí je vyslalo do obce Nechanice k požáru rekreační chalupy. Následně jako posila vyjeli k požáru hasiči z PS Plzeň Slovany s výškovou technikou a vzápětí ještě dobrovolní hasiči z Čížkova a Ždírce," vypočítává mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

Požár vznikl podle všeho kvůli nedbalosti v dřevěném přístavku a rozšířil se do půdní vestavby chalupy. "Hasiči prováděli zásah z venku i uvnitř budovy. Postupně rozebírali konstrukci střechy a dohašovali skrytá ohniska. Požár se jim podařilo zlikvidovat zhruba za hodinu od příjezdu první jednotky na místo události. Místní jednotka zůstala do poledne na dohlídku," pokračuje mluvčí krajských hasičů.

Při požáru se nadýchala jedna osoba, nakonec ale odmítla ošetření a záchranka ji tak nikam převážet nemusela. Škody josu předem odhadnuté na víc jak čtvrt milionu.

FOTO: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24