Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Kolony na dálnici D5! Provoz úplně zastavil obří požár kamionu, FOTKY

29.04.2015 20:04

Požár maďarského kamionu zastavil ve středu odpoledne provoz na dálnici D5 na 33. kilomatru směrem na Plzeň. Dálnice byla ale uzavřená v obou směrech a řidiči skončili v kolonách. Podívejte se na fotky z místa!

FOTO_HZS Středočeského kraje (3)
FOTO_HZS Středočeského kraje (1)FOTO_HZS Středočeského kraje (2)FOTO_HZS Středočeského kraje (3)FOTO_HZS Středočeského kraje (4)

Ke každodenním kolonám na dálnici D5 kvůli omezením mezi Kařezem a Žebrákem přibyla ve středu odpoledne další velká komplikace. na 33. kilometru směrem na Plzeň začal hořet kamion a dálnice musela být uzavřená v obou směrech jízdy. I tak řidiči okamžitě uvízli v dlouhých kolonách. 

K požáru došlo odpoledne a na místo se muselo sjet hned několik jednotek hasičů. "Na 33. kilometru dálnice D5 zasahovali hasiči u požáru maďarského kamionu převážejícího autodíly, událost se obešla bez zranění. Příčinou byla technická závada na elektroinstalaci. Na místě zasahovali hasiči z jednotek HZS Hořovice a Beroun společně s dobrovolnými jednotkami Zdice, Žebrák, Bavoryně, Králův Dvůr a Chyňava," uvedl tiskový mluvčí středočeských hasičů Ladislav Holomčík.

Řidič stihl z kabiny vyskočit a zavolat pomoc. Postupně se ale požár rozšířil i do okolí. Dálnice musela být uzavřená v obou směrech. Od Plzně sjížděli řidiči už u Žebráku a i na okolních trasách pořádně zhoustl provoz.

"Škoda byla předběžně stanovena na 3 miliony korun, uchráněné hodnoty za 2 miliony," dodal mluvčí hasičů.

Dálnice byla směrem na Prahu částečně zprovozněná zhruba po tři čtvrtě hodině. Na dálnici D5 u Žebráku a Kařezu řidiči zažívají v poslední době hodně těžké chvíle. Kolony se tam tvoří prakticky nepřetržitě kvůli omezení. V úseku se opravuje povrch vozovky. Oficiálně je omezení plánované do 7. května.

FOTO: HZS Středočeského kraje

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství