Požár domu způsobil škody za miliony, ze střechy šlehaly plameny - FOTKY

26.09.2016 19:47     27.09.2016 8:29

V pondělí večer vypukl velký požár střechy obytného domu v Plzni v Keřové ulici poblíž centra města. Hasiči museli evakuovat všechny obyvatele. Škody jdou do milionů.

1200x900
pozarpozár1200x90013245

Požár domu vypukl v pondělí ve večerních hodinách, na místo musely vyjet hned čtyři jednotky hasičů. Jako první byli na místě strážníci a záchranáři, kteří obyvatele domu zachránili.

"Kromě čtyř dospělých a dvou dětí z hořícího domu vynesli dva psy, tři hady a další drobné domácí mazlíčky. I obyvatelé vedlejšího domu museli svoje domovy po dobu zásahu opustit. Při požáru nebyl nikdo zraněn. Všichni si náhradní ubytování na dobu nezbytně nutnou zajistili sami, v případě potřeby jim byla nabídnuta pomoc od města Plzeň," říká mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

Už při příjezdu hasičů bylo jasné, že zásah bude komplikovaný. Plameny šlehaly ze střechy do výšky zhruba pěti metrů. Ty se hasičům podařilo zkrotit po zhruba tři čtvrtě hodině, požár se přestal šířit kolem půl deváté. "Hasiči tak začali postupně rozebírat střešní konstrukci a dohašovat skrytá ohniska. Problémy při zásahu hasičům způsobila fotovoltaika, která byla na střeše nainstalovaná. Nebylo to kvůli obavám z úrazu elektrickým proudem. Panely byly na konstrukci, a jak střecha prohořela, hrozilo, že by se mohla zřítit," popisuje mluvčí krajských hasičů.

Požár se podařilo zlikvidovat krátce před jedenáctou hodinou večer. Následně si mohli obyvatelé dojít pro své osobní věci. Nicméně dům bude podle všeho neobyvatelný. Přesné příčiny požáru jsou stále v šetření. Vyšetřovatelé budou na místě pracovat i během úterý. Odhadnuté škody jsou zatím kolem tří a půl milionu. Nejspíš ale ještě porostou.

foto: HZSPK, facebook

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24