Auto CB ŠKODA nový SUPERB

HC Škoda Plzeň přivítá doma nováčka z Chomutova! Čtvrtina základní části jde do finále

13.10.2013 8:15

Hokejisté plzeňské Škodovky ve 12. kola Tipsort extraligy přivítají doma Piráty z Chomutova. Napravit chtějí hlavně nášup, který dostali v posledním duelu se Zlínem.

DSC_3336

První čtvrtina základní části nového ročníku Tipsport extraligy se pomalu ale jisté blíží ke konci a plzeňská hokejová Škodovka si zatím nevede podle těch nejlepších představ. V posledním duelu předehrávky 11.kola se musela nakonec popasovat s pořádnou lekcí od Zlína.

Pohled do tabulky před 12.kolem mluví jasně. Plzeň je v porovonání s nedělním soupeřem na tom podstatně lépe, ale zase taková sláva není. Škodovce aktuálně patří 7.místo tabulky a na kontě má 17 bodů, Chomutov je na 13.místě a na Plzeň ztrácí 6 bodů. V úvodu sezóny se Pirátům příliš nedaří. Podobně jako v přípravě, ani naše nejvyšší hokejová soutěž jim příliš nevychází. Zatím Chomutov zvládl jen Spartu a Vítkovice, naopak ve většině ostatních zápasů bral jen bod, výjimkou nebylo ani poslední utkání s Mountfieldem Hradec Králové, kdy sice dovedli duel do prodloužení, ale v něm byl úspěšnější Hradec a nakonec vyhrál 3:2.

Napravit katastrofu se Zlínem? Indiánům bude nejspíš znovu chybět i kapitán Martin Straka...

HC Škoda Plzeň má před sebou zápas, ve kterém by měla napravit pošramocenou reputaci z duelu se Zlínem. Ten jim naprosto nevyšel a hned od začátku první třetiny bylo vidět, že se Škodovkou je zle. Zlín ji nekompromisně popravil už na začátku. "Zápas jsme si prohráli v první třetině katastrofickým vstupem do utkání, když jsme už ve druhé minutě prohrávali o dvě branky. Byli jsme málo důrazní v obranném pásmu, když jsme nevyhodili puk a Zlín nás potrestal třetím gólem. Se zápasem jsme chtěli něco udělat, tak jsme zamíchali se sestavou a hru stáhli na tři pětky. Podařilo se nám dát jeden gól, ale to bylo vše. Možná, kdybychom skórovali ve dvojnásobné přesilovce, tak bychom se zápasem mohli něco udělat, ale to se nestalo. Zlín vyhrál zaslouženě," hodnotil na stránkách klubu odehraný duel asistent trenéra Michal Straka.

V nedělním utkání bude Plzni chybět Ondřej Kratěna a stejně jako se Zlínem nejspíš také kapitán Martin Straka.

Zápas 12.kola Tipsport extraligy HC Škoda Plzeň - Piráti Chomutov začíná v ČEZ Aréně v 17:30.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství