Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

01.06.2024 13:29

Nehoda nákladního a osobního vozidla v Klatovech

Na silnici 27 v obci Klatovy došlo k dopravní nehodě nákladního a osobního vozidla. Vozidla jsou mimo komunikaci. Na místě HZS, RZS a PČR.

Krajem se přehnal vichr! Hasiči zasahovali u víc jak stovky událostí

24.02.2017 8:37

Krajem se přehnal silný vichr. Hasiči mají zatím na kontě už víc jak stovku zásahů. Ulomený strom dokonce zasáhl projíždějící vlak, popadané stromy uvěznily autobus...

Přešticko_Pavel Němeček (3)

Výstrahy meteorologů kvůli silnému větru se naplnily v podstatě do posledního písmene. Vítr sílil už během čtvrtka a největší sílu pak nabral během noci na pátek.

"V uplynulých 24 hodinách hasiči v Plzeňském kraji vyjeli k více než 100 událostem v přímé souvislosti se silným větrem. Ve většině případů hasiči odklízeli ze silnic popadané stromy a větve nebo odstraňovali uvolněné konstrukce hrozící pádem. U Babylonu zasáhla koruna stromu projíždějící nákladní vlak. Na okrese Plzeň Sever mezi Nekmířem a Lhotkou zůstal mezi popadanými stromy uvězněn autobus. K žádnému zranění naštěstí nedošlo," shrnuje mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

Paradoxně se vítr podepsal i na zásazích u požárů. "V Plzni hasiči zasahovali na Domažlické třídě u požáru unimobuněk. Vinou silného větru se oheň rychle rozšiřoval nekontrolovatelně do okolí. Přes tuto komplikaci se hasičům podařilo dostat požár pod kontrolu do hodiny od ohlášení události na tísňovou linku a krátce po půlnoci byl již požár uhašen," popisuje jeden z případů mluvčí hasičů.

V pátek ráno pak vyjížděli hasiči do lesa u Líní, kde hořela tráva. Požár vznikl od jiskření drátů elektrického vedení, které se v důsledku silného větru dotýkaly. Další požár zapříčiněný spadlými dráty elektrického vedení hasiči řešili v Rozvadově.

Vichr ale v regionu řádí dál a vypadá to, že výjezdy hasičů se budou dál množit. Navíc se očekává, že lidé teprve budou škody kompletně zjišťovat během dne. "Silný vítr nejvíce potrápil Tachovsko. Zhruba třetinu událostí, které souvisejí s počasím, museli vyřešit hasiči územního odboru Tachov. Téměř dvacet procent všech událostí je na území okresu Plzeň Sever, hodně událostí mají hasiči i na Domažlicku a Rokycansku. Očekává se, že jak po rozednění lidé začnou zjišťovat škody, počet výjezdů se ještě zvýší," dodává Pavla Jakoubková.

Hasiči navíc upozorňují, aby byli lidé maximálně opatrní, pokud se například vydají do lesa. Pokud to není úplně nutné. měli by raději procházky odložit. Pozor by si měli dát i řidiči. Vítr bude dál dělat problémy na otevřených úsecích silnic a stejně tak v lesních úsecích, kde hrozí pády větví i stromů.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství