QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Příští dny přinesou sněžení. Nového přídělu se dočkají hlavně na horách

15.01.2018 7:01

Podle nové týdenní předpovědi v průběhu tohoto týdne dorazí opět sněžení. Nové dávky sněhu by se měly dočkat hlavně hory, kde se budou tvořit i jazyky a závěje.

zima QAP-FOTO (128)

V pondělí nás čeká zataženo až oblačno, místy přechodně i polojasno. Počítat musíme ojediněle také se slabým sněžením. Teploty budou nejvýš mezi -2 až +2 stupni.

Úterý přinese oblačnou až zataženou oblohu a od západu sněžení, které bude postupně v polohách pod 500 metrů přecházet do deště nebo deště se sněhem. Nejnižší noční teploty klesnou mezi +2 až -2 stupně, nejvyšší denní vystoupí budou mezi 3 až 7 stupni. 

Podobně bude i ve středu, ale ochladí se. Čeká se zataženo až oblačno a sněhové přeháňky nebo sněžení, v nižších polohách i déšť. Noční teploty budou mezi +1 až -3 stupni, denní mezi 0 až +4 stupni. Navíc se přidá nárazový vítr a na horách se mohou tvořit sněhové jazyky.

Ve čtvrtek bude většinou oblačno, zpočátku se budou objevovat místy sněhové přeháňky, které budou na horách postupně přecházet ve sněžení. V noci naměříme 0 až -4 stupně, přes den 0 až +4 stupně. Opět to bude hodně foukat a sněhové jazyky se budou tvořit již od vyšších polohách, na horách může jít i o závěje.

Také pátek bude oblačný se sněhovými přeháňkami, které budou ale v nížinách spíš smíšené nebo dešťové. Nejnižší noční teploty klesnou mezi +3 až -1 stupeň, denní se dostanou mezi 2 až 6 stupňů. 

Vyhlídka počasí od soboty do pondělí podle ČHMÚ: "Oblačno až zataženo a místy sněžení nebo sněhové přeháňky, v nižších polohách přechodně i déšť se sněhem. Nejnižší noční teploty +1 až -4 °C. Nejvyšší denní teploty -1 až +4 °C."

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24