QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Protéza nohy, vysavač i peníze! V ulicích Plzně se najde ledasco

26.10.2016 14:59

Poměrně kuriózní záležitosti už se dostaly do rukou plzeňských strážníků od poctivých nálezců. Nejspíš největší poctivec posledních dnů se blýskl odvezdáním deseti tisíc!

Strážníci městské policie v Plzni krom klasických bezpečnostních záležitostí v ulicích města řeší zároveň i nalezené věci, které jim lidé nahlásí nebo donesou. A v mnoha případech jde o opravdu kuriózní záležitosti. Naštěstí se ukazuje, že i poctivci stále existují a v poslední době se tak množí dokonce peníze, které lidé na ulici najdou.

"Včera okolo půl deváté večer přijala hlídka Městské policie Plzeň oznámení od recepční hotelu U Zvonu v Pražské ulici. Recepční strážníkům sdělila, že nalezla před vchodem do hotelu černou peněženku, ve které byla kromě dokladů i finanční hotovost ve výši 1834 korun. Muži, kterého se po nezbytné součinnosti s PČR podařilo najít, byla peněženka vrácena zpět," říká Andrea Vlčková z městské policie.

Před nedávnem přitom strážníkům "přistála" v péči ještě mnohem vyšší suma. I ta se nakonec dostala do rukou původního majitele. "Není to tak dávno, co přišel poctivý nálezce odevzdat finanční hotovost ve výši 10 000 Kč na služebnu městské policie, kterou nalezl u bankomatu. Za to mu poté byla velmi vděčna nešťastná žena, která si svůj omyl uvědomila a vydala se zpět k bankomatu svoji ztracenou hotovost hledat," přidává další případ Andrea Vlčková.

Ztratili jste něco v centru města Plzně? Obraťte se na strážníky nebo radnici centrálního obvodu...

V ulicích Plzně, zejména v jejím centru, se ovšem na ulici najdou skutečně dost originální věci. Ke strážníkům se už od nálezců dostali opravdu nejrůznější záležitosti.

"Strážníci přebírali již i set golfových holí, fotoaparát, knihy, vysavač a dokonce i plastovou protézu dolní lidské končetiny obutou do sportovní obuvi," vypočítává Andrea Vlčková.

Ve středu ráno se například našel v Dominikánské ulici mobil značky Nokia. V případě, že si ho majitel během dne nevyzvedne na služebně městské policie, poputuje, stejně jako jiné nálezy, na úřad třetího obvodu, konkrétně na oddělení ztrát a nálezů.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24