Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

16.06.2024 14:15

Tragická nehoda zastavila provoz na dálnici, na D5 zemřel motorkář

Nehoda se stala dopoledne u Loděnice ne Berounsku ve směru na Prahu

Chtěli vybrat peníze z cizí karty, poznáte muže na fotkách?

15.06.2012 13:50     15.06.2012 14:52

Poznáte muže na fotografiích? Pátrají po nich policisté, ukradli totiž platební kartu a snažili se z ní vybrat peníze!

bscap0008
bscap0000bscap0001bscap0008bscap0010bscap0011bscap0012

Poznáte muže na fotografiích? Pátrají po nich policisté, ukradli totiž platební kartu a snažili se z ní vybrat peníze!

Policisté z obvodního oddělení Plzeň – Bory prošetřují případ neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a krádeže. "S prosbou o pomoc se na policisty obrátil 38letý cizinec  s tím, že mu byly z bytu odcizeny věci. Dodal, že na konci měsíce dubna si v nočních hodinách pozval domů dva muže, které náhodně potkal. Když se ráno probudil, zjistil, že se ztratila elektronika a platební karta," uvedla mluvčí plzeňských policistů Simona Čejková a dodala, že pomocí této odcizené platební karty se někdo pokusil o neoprávněný výběr hotovosti, což se mu z nedostatku prostředků nepodařilo.

Policisté žádají všechny svědky, kteří by měli informace, které pomohou s šetřením tohoto případu nebo poznali muže na fotografii, aby se přihlásili osobně na obvodním oddělení Plzeň – Bory v Nemocniční ulici č.8 v Plzni nebo aby své informace zavolali na telefonní číslo 974 324 450 anebo na tísňovou linku policie 158.

Foto: Policie ČR

Chtěl v restauraci platit kradenou kartou

K dalšímu případu došlo také koncem dubna také v Plzni, kde si v jedné z restaurací objednal neznámý muž jídlo a cigarety a chtěl platit kartou, která byla odcizena.

"Na konci dubna totiž přijali oznámení od zaměstnance jedné z restaurací sídlících na Klatovské třídě v Plzni. Během jeho služby 20. dubna přišel ve večerních hodinách do restaurace muž, který si objednal jídlo a cigarety a útratu chtěl zaplatit platební kartou. Když ji však zaměstnanec vložil do platebního terminálu a muž na klávesnici vyznačil PIN kód, na displeji se zobrazilo ",zadržte kartu-krádež". Po této informaci host rychle z podniku odešel," uvedla mluvčí policie Hana Jehlíková s tím, že policisté zjistili, že po odcizení platební karty z ní byl během toho dne učiněn dvakrát výběr finanční hotovosti a jednou s ní byly zaplaceny pohonné hmoty u čerpací stanice.

Policisté žádají všechny svědky, kteří by mohli poskytnout informace, které pomohou objasnit tento případ nebo poznali muže na fotografii, aby se přihlásili osobně na obvodním oddělení Plzeň-Bory v Nemocniční ulici č. 8 v Plzni nebo zavolali na telefonní číslo 974 324 450, případně na tísňovou linku policie 158.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte