QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

08.05.2024 13:57

Pozor na dálnici D5!

Na 138. km dálnice D5 ve směru jízdy na Rozvadov, kde je z důvodu opravy komunikace sveden provoz do jednoho jízdního pruhu, došlo k poruše nákladního vozidla. Řidiči mohou sjet na exitu Mlýnec (136. km) a následně na dálnici opět najet na Sv. Kateřině. Na odstranění závady vozidla se intenzivně pracuje.

Psy jim otrávili přímo na dvorku! Policie pátrá po nelítostném traviči

04.05.2018 9:56

Opravdu děsivý případ otravy psů řeší kriminálka na Domažlicku. Zatím neznámý pachatel otrávil dva psy přímo na dvorku u rodinného domu, jeden z nich nepřežil.

foto-qap-cz (39)

Policie případ šetří kvůli podezření z týrání zvířat. K tragédii došlo podle všeho z noci na pondělí na úterý tohoto týdne v Poběžovicích.

"Kriminalisté pracují s verzí, že pravděpodobně v noci z pondělka na úterý dosud neznámý pachatel na dvůr domu v Poběžovicích hodil návnadu otrávenou dosud neznámý jedem, kterou pozřel pes rasy boloňský psík a australský ovčák. Majitelé psů zpozorovali příznaky otravy, a proto se psy jeli ihned k veterináři," říká mluvčí policie Dagmar Brožová.

Boloňský psík bohužel otravu nepřežil. Australský ovčák měl větší štěstí a díky nasazené léčbě veterinářem se mu podařilo otravě odolat. "Tělo mrtvého psa bylo zajištěno a bude odesláno na pitvu. Kriminalisté dále provedli ohledání místa činu, kde mělo k otravě psů dojít. Po pachateli pátrají," dodává policejní mluvčí s tím, že traviči hrozí až tři roky vězení.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT