Grilovací sezóna je v plném proudu. Zkuste grilované marinované žampiony

24.06.2017 11:21

Grilovací sezóna začala. Chcete si grilovačku trochu oživit? Zkuste si udělat tuto skvělou přílohu, grilované marinované žampiony. Andrea Motlíková vám poradí, jak na to.

P7080064
P7080064P7080053

Na přípravu budete potřebovat:

200g malých žampionů

Na marinádu:

kůra z 1 limetky
šťáva z 1/4 limetky
1PL sójové omáčky
1 červená feferonka
2 stroužky česneku
2PL olivového oleje
čerstvá petrželka
sůl 


Postup:
Žampiony oloupeme a odtraníme nožičky. Vnitřek kloboučků osolíme. Na gril (nebo pánev) naskládáme kloboučky nejprve  šupinkami dolů, pečeme cca 3 minuty a pak obrátíme a pečeme ještě cca 4 minuty. V kloboučcích se nám vytvoří šťáva, kterou uchováme. Přendáme i se šťávou do misky.
Z uvedených surovin připravíme marinádu, kterou přelijeme ještě horké žampiony. Jíme trochu zchladlé.

Recept a foto: Andrea Motlíková


 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT