07.05.2024 16:22 07.05.2024 18:50
07.05.2024 10:06
Skleněné peklo jde k zemi, demolice začala! Podívejte se na AKTUÁLNÍ FOTKY
Přinášíme AKTUÁLNÍ informace a FOTKY.
07.05.2024 9:27
V litickém lese se pravděpodobně pohyboval vlk. Byla nalezena ulovená srna - FOTKY
Máte rádi polévky? Zkuste chřestovou s pórkem
Máte rádi polévky? Zkuste si uvařit chřestovou polévku. Andrea Motlíková pro vás uvařila výbornou krémovou chřestovou polévku ze zeleného chřestu, kterou zvládne opravdu každá kuchařka.
Každý rok se těším na jarní sezónu chřestu. Mám raději zelený, má výraznější chuť než bílý, chutná po mladém hrášku. Tentokrát jsem připravila recept na krémovou polévku, která obsahuje kromě zeleninového vývaru jen 3 hlavní ingredience. A chutná báječně ;-)
Na přípravu budete potřebovat:
svazek zeleného chřestu
cca 15cm pórku
100ml smetany na vaření
kousek másla
1l zeleninového vývaru
sůl
Postup přípravy receptu:
Z chřestu odkrojíme spodní 2/3 stonků, konce uřízneme asi 1cm od nejširší části. Zelený chřest se nemusí loupat, ale kdo chce, může spodní části zbavit slupky škrabkou na brambory. Horní třetinu chřestu vložíme do polévky později, aby se špičky zbytečně nerozvařily. Pórek nakrájíme na kostičky nebo kolečka, je to jedno, polévku stejně rozmixujeme.
Na másle orestujeme pozvolna pórek, malinko ho osolte, nebude vám hnědnout. Přidáme na kousky nakrájený chřest ( spodní části ), přilijeme vývar a dosolíme. Vaříme cca 15 minut, poté polévku rozmixujeme dohladka tyčovým mixérem. V této fázi přidáme pokrájený zbytek chřestu a přilijeme smetanu. Necháme ještě vařit, dokud není chřest na skus. Případně dochutíme.