Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Strážníci Městské policie Plzeň mají nové terénní čtyřkolky - FOTKY

03.05.2024 14:08

Ve čtvrtek 2. května si zástupci Městské policie Plzeň převzali dvě nové terénní čtyřkolky. Strážníkům ulehčí práci v nepřístupném terénu.

nové čtyřkolky pro MPP_0524_QAP (9)
nové čtyřkolky pro MPP_0524_QAP (9)nové čtyřkolky pro MPP_0524_QAP (2)nové čtyřkolky pro MPP_0524_QAP (3)nové čtyřkolky pro MPP_0524_QAP (4)nové čtyřkolky pro MPP_0524_QAP (5)nové čtyřkolky pro MPP_0524_QAP (6)nové čtyřkolky pro MPP_0524_QAP (7)nové čtyřkolky pro MPP_0524_QAP (8)nové čtyřkolky pro MPP_0524_QAP (1)

Slavnostního předání před plzeňskou radnicí se zúčastnil i primátor města Plzně Roman Zarzycký.

„Práce městského strážníka není vůbec snadná. Díky panu veliteli se situace v Plzni zlepšila. V každodenním životě se musíme setkávat s různými situacemi, stejně tak strážníci. Proto jsem velmi rád za tento dar pro městskou policii. Značně to ulehčí jejich práci,“ řekl při slavnostním předávání čtyřkolek Roman Zarzycký.

Čtyřkolky získala městská policie darem od soukromé firmy. Tyto stroje nejsou u plzeňské městské policie žádnou novinkou. Strážníci je využívají téměř dva roky. V praxi se čtyřkolky osvědčily, zejména v těžce dostupném terénu.

Své využití našly například při preventivních kontrolách v příměstských chatových oblastech nebo v okolí rybničních soustav.

„Čtyřkolky jsou v provozu několikrát do měsíce. Tyto stroje nám pomáhají dostat se blíže k občanům na místa, kam se nedostaneme na kole nebo autem,“ zmínil velitel městské policie Petr Nováček, který čtyřkolky přebíral. Díky získání nových strojů velitel věří, že se jim podaří přilákat nové mladé strážníky.

Jedná se o terénní čtyřkolky typu Segway Snarler AT6 L EPS Limited, E5. Nové čtyřkolky mají celou řadu vymožeností. Na jednu ze dvou čtyřkolek je možné zapojit variabilní mechanickou radlici, která poslouží v případě mimořádné události.

Mezi další výbavu čtyřkolek patří přední a zadní ochranný rám, naviják, barevné provedení s modrými reflexními prvky a samozřejmě nechybí ani zábleskové blikače a výstražná znamení.

Foto QAP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT