QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Region zasypal sníh. Někde napadlo i přes deset čísel - FOTKY

16.01.2017 8:35     16.01.2017 8:58

V noci na pondělí dostal region další dávku sněhu. Místy napadlo i přes deset centimetrů a silničáři i řidiči zažívají další perné ráno. Podívejte se na fotky!

Plzeň (8)
Plzeň (1)Plzeň (2)Plzeň (3)Plzeň (4)Plzeň (5)Plzeň (6)Plzeň (7)Plzeň (8)Plzeň (10)Plzeň (9)Plzeň (11)Plzeň (12)Plzeň (13)Plzeň (14)Železná Ruda_1Plzeň (15)

Sněžení zasáhlo v podstatě celý Plzeňský kraj v průběhu noci. Silničáři tak byli v terénu v podstatě nepřetržitě. I tak by ale měli být řidiči maximálně opatrní a rozhodně by měli počítat se zhoršenými podmínkami na silnicích.

"Sněžení se objevovalo v pásech, takže někde napadlo jen pár centimetrů, někde i okolo deseti čísel. Všechna technika byla v průběhu noci venku a údržba samozřejmě pokračuje. Jeden okruh nám trvá projet zhruba tři hodiny," říká k aktuální situaci hlavní dispečer silničářů Plzeňského kraje Jiří Slapnička.

V současné době jsou silnice v kraji sjízdné, ovšem jen s maximální opatrností. "Momentálně nemám hlášené žádné větší problémy, žádná silnice se zatím nemusela uzavřít. Situace se ale může měnit každou chvílí. Řidiči by měli jezdit velmi opatrně a to platí bez výjimky pro všechny silnice," dodává Jiří Slapnička.

Od rána se muselo řešit už několik nehod. Všechny se ale obešly bez vážných následků. Například u Tlučné u Plzně se srazilo nákladní auto s osobním, bouralo se také v Domažlicích v Benešově ulici.

FOTO: Plzeň 16. ledna 2017 - QAP.CZ, Železná Ruda - čtenářka QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24