Rekonstrukce bazénu v Domažlicích je zahájena - FOTO

03.07.2018 10:14

Dlouho připravovaná rekonstrukce plaveckého bazénu v Domažlicích byla odstartovaná. Modernizace vyjde na 292 miliónů korun. Hotovo bude na konci příštích prázdnin.

plavecký bazén Domažlice

V červenci byla zahájena kompletní rekonstrukce a také přístavba a nástavba domažlického plaveckého bazénu. Areál bude během prací kompletně uzavřený. Město Domažlice vyjde modernizace na téměř 292 milionů korun.

"Dlouho připravovaná rekonstrukce plaveckého bazénu v Domažlicích je v plném proudu. V červenci začali pracovníci společnosti OHL ŽS Brno střed Veveří s prvními pracemi. V letošním roce je v plánu proinvestovat téměř 67 milionů korun (bez DPH)," uvádí mluvčí domažlické radnice, Kristýna Bublová.

Asi čtyřicet let starý plavecký areál čeká na modernizaci dlouho. Práce přitom byly zahájeny již před dvěma lety, ale firma, která tehdy zakázku získala, nakonec práce ukončila a spor s městem nyní řeší soud.

"V letošním roce bylo vypsáno nové výběrové řízení. Zatímco původně se počítalo, že by rekonstrukce probíhala za provozu, nově vedení města zvolilo provedení prací bez odstávek za kompletního uzavření areálu. Zakázku získala firma OHL ŽS Brno střed Veveří s nabídkou 291 880 114 Kč bez DPH," pokračuje Kristýna Bublová.

Město Domažlice bude práce hradit z vlastních finančních zdrojů. Rekonstrukce bazénu potrvá do 31. 8. 2019. 

V areálu vznikne nové wellness centrum s posilovnou, sauny, slané bazény, odpočinková zóna, nové šatny, zázemí nebo restaurace. "Stavbaři také zajistí statiku budovy, vybudují novou vzduchotechniku, opraví střechu a bazénovou vanu. Právě oprava stávajícího bazénu je finančně nejnákladnější – zhruba 195 milionů korun. Počítá se také s opravou ubytovny, novým zázemím pro bowling nebo kuželky a chybět by neměl ani nový zážitkový bazén s tobogánem," uzavírá mluvčí.

Foto: město Domažlice

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24