Rekonstrukce mostu v Dolanech na Plzeňsku běží naplno - AKTUÁLNÍ FOTKY

20.06.2018 11:02

Rekonstrukce mostu v Dolanech na severním Plzeňsku je v plném proudu. Hotovo by mělo být v listopadu letošního roku. Řidiči ve velkém využívají přívoz v Darové.

1
1243567891011

Opravy mostu v Dolanech odstartovaly v závěru května letošního roku. Řidiči musí od té doby využívat objížďku nebo přívoz v Darové. S komplikacemi přitom musí počítat ještě několik měsíců.

Právě přívoz v Darové si šoféři zvykli využívat opměrně hojně a podle převozníka Františka Trinera zájem z jejich strany stoupá.

Dolanský most projde v průběhu oprav kompletní regenerací. "Rekonstrukce mostu znamená úplné snesení a náhradu stávajícího vybavení mostu, demolici stávající mostovky, výstavbu širší mostovky včetně nového veřejného chodníku, výstavbu nových úložných prahů na podpěrách a sanaci ponechaných železobetonových částí mostu jako jsou opěry, pilíř, oblouky a stěnové stojky,“ říká Jiří Velíšek za SÚSPK.

Opravy přinesou i novinku v podobě rozšíření silnice. Součástí stavby je i stavba nového chodníku od mostu podél komunikace. Díky rekonstrukci se most rozšíří na 7 metrů.

Hotovo by mělo být v listopadu letošního roku. Rekonstrukce vyjde na zhruba 45 milionů a pokryjí ji peníze z evropského programu IROP.

FOTO: Jaroslav Kreisinger

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24