QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Řidič ujížděl před policejní hlídkou, řízení nezvládl - FOTKY

24.10.2016 14:41

Zběsilé ujíždění před policejní hlídkou předcházelo nehodě, po které skončil mladý šofér v nemocnici. Proč ujížděl, policie zatím zjišťuje. Čeká se na výsledky testů.

1
12

K nehodě došlo v noci z pátku na sobotu na Domažlicku. Policisté se rozhodli zkontrolovat auto, které jelo po silnici třetí třídy mezi obcemi Nevolice a Stráž. Řidič ale před hlídkou začal ujíždět.

"Domažličtí policisté v rámci výkonu služby chtěli zastavit osobní automobil tovární značky Renault Clio. Užili zvláštního výstražného světla modré barvy a nápisem STOP POLICIE. Řidič tento pokyn nerespektoval a snažil se před policisty ujet," potvrdila mluvčí policie Dagmar Brožová.

Zběsilou jízdu ale mladík nezvládl. Osudnou se mu stala zatáčka, ze které s autem doslova vylétl ze silnice. "Při průjezdu mírné levotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost jízdy, vjel vpravo mimo komunikaci, kde v prostoru silničního příkopu s vozidlem narazil do listnatého stromu. Policisté zjistili, že čtyřiadvacetiletý řidič nebyl za jízdy připoután bezpečnostním pásem," pokračuje policejní mluvčí.

Jestli byl mladík pod vlivem alkoholu nebo drog, nebylo možné vzhledem k jeho stavu zjistit. Hned po nehodě skončil v nemocnici a velkou roli teď budou hrát rozbory krve. Policisté se tak celou událostí dál zabývají.

FOTO: PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24