Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Second Help se otevřel v Klatovech

07.02.2013 7:18

Nově otevřená prodejna je sociálním projektem a vytvořila pracovní příležitosti pro lidi se zdravotním postižením. Svým zákazníkům nabízí kvalitní oblečení z druhé ruky.

otevreni second help
otevreni second helpotevreni klatovy

Slavnostní otevření nového obchodu SECOND HELP proběhlo v pondělí 4. února na náměstí Míru v Klatovech. Otevření prodejny je směrováno jako sociální projekt, který poskytne lidem se zdravotním postižením nové pracovní příležitosti.

SECOND HELP zaměstnává celkem 12 pracovníků a nabízí kvalitní oblečení i outlet světových značek. Zřizovatelem prodejny je Diakonie Českobratrské církve evangelické.

„Dlouhodobě se potýkáme s nezájmem firem zaměstnávat absolventy programu pracovní rehabilitace, který poskytujeme v Café Restaurant Kačaba. Rozhodli jsme se využít několikaletých zkušeností, které na poli podpory zaměstnávání OZP naše organizace má, a vytvořili další subjekt nabízející pracovní příležitost lidem se zdravotním postižením, přibližuje motivaci k otevření dalšího second handu vedoucí provozovny v Plzni Eduard Řezníček.

„Koncept sociální firmy (rovné příležitosti, solidarita, týmovost) v sobě slučuje jak poskytnutí potřebné podpory a motivace lidem se zdravotním postižením k jejich dalšímu rozvoji, tak i prezentaci principů sociálního podnikání široké veřejnosti. Pro náš záměr je tedy tento koncept a forma podnikání ideální, doplňuje Eduard Řezníček.

Kmotrem obchodu v Klatovech se stal herec Pavel Nový.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT