QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Rina sídlící v Myslince dodává exklusivní pečivo až k šejkům do Emirátů

24.04.2017 9:55     25.04.2017 18:00

Plzeňsko je plné továrních hal vyrábějící různé produkty. Jezdíme kolem nich a ani nevíme, jak jsou některé prestižní. V Myslince sídlí společnost Rina Europe, ta dodává pečivo až do Spojených arabských emirátů.

DSC_0427A
kozpečivo rinaDSC_0427AIMG_1DSCN3166IMG_2IMG_0356IMG_0368jabIMG_0397

Představte si rozinkové šneky, máslové croissanty, korunky s lesním ovocem, meruňkové řezy apod. Pečivo, které každé ráno zaplaví svojí vůní obchody i pekárny. Tak právě takové se vyrábí v Myslince ve firmě Rina.

Rina Europe s.r.o. je jednou ze společností nadnárodního, švýcarského koncernu Aryzta, který je druhým největším producentem pečiva na světě.

Je to už více než 8 let, co se rozjela výrobní linka v Myslince nedaleko Nýřan. Od té doby zde výroba chrlí milióny voňavých produktů. Rina se specializuje na výrobu tzv. viennoisserie, tedy výrobků z laminovaného těsta.

IMG_2

Vidět zde můžete, jak těsto kyne, pečou se jednotlivé druhy pečiva a následně se zdobí. Pečivo je zdobeno totiž v konečné úpravě často čokoládou, ovocem a dalšími ingrediencemi. Zdejší pracovníci mají štěstí, že jim práce prostě voní.

„V současné době zaměstnáváme kolem 150 zaměstnanců. Fluktuace pracovníků je minimální. Možná je to tou skvělou vůní,“ usmívá se Eliška Romanová, HR Manažerka firmy. Přesto Rina stále nabízí práci novým a novým zaměstnancům. Hlavně díky novým projektům. „Ano nabíráme, v současné době například operátory do výroby, elektromechanika nebo skladníky, říká dále Eliška Romanová. 

Firma dbá i na přírodu. „Nakupování čerstvých ingrediencí, přírodně šetrný výrobní proces a ekologické nakládání s odpady jsou samozřejmostí. Pravá příroda se pak promítá do výroby organických produktů,“ vysvětluje Stanislav Kramár, výrobní manažer ze společnosti Rina.

Rina dodává do celé střední Evropy a také do ostatních mimoevropských států. Pečivo z Plzeňska putuje například až do Spojených Arabských Emirátů.

Rina vyrábí pečivo podle původních receptur, možná v tom tkví tajemství jejího úspěchu. „Vyrábíme plně pečené zamražené výrobky, a také předkynuté nepečené a nekynuté produkty,“ vysvětlil dále pan Kramár.

foto: Rina Europe s.r.o.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24