Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Soud snížil trest ženě, která se pokusila otrávit svoji dceru fridexem

04.01.2013 12:12

Pětadvacetiletý trest se zdál ústavním soudcům příliš přísný. Případ znovu projednával Krajský soud v Plzni a "krkavčí matce" nakonec snížil trest odnětí svobody o pět let.

Nové projednání případu, kdy se matka pokusila otrávit svoji dceru fridexem, probíhalo v posledních několika dnech u Krajského soudu v Plzni. I přes nepochopitelně kruté jednání vůči vlastní dceři se nakonec soud rozhodl trest matce Veronice Sieberové z Nejdku na Karlovarsku o 5 let snížit.

Mimořádný pětadvacetiletý trest ženě vyměřil původně Vrchní soud. Dle názoru ústavních soudců byla výše trestu ale příliš vysoká a v úvahu přicházela sazba od 15 do 20 let odnětí svobody. Krajský soud v Plzni přihlédl nakonec k nejvyššímu rozsahu, tedy k 20 letem.

Ke zmírnění trestu přispělo také to, že dcera odsouzené nemá po požití chemikálií žádné trvalé následky a že jí matka tehdy nakonec zavolala záchranku. Ve vazbě se prý odsouzená chová ukázkově.

Osudná událost se stala v září roku 2010. Matka podala své tehdy pětileté dceři "hořký čaj", po kterém se malé holčičce začalo dělat nevolno a ztrácela vědomí. Matka tomu nějakou dobu přihlížela, ale nakonec se jí dcery zželelo a zavolala záchranku. Lékařům však zatajila, že příčinou špatného zdravotního stavu dcery je právě požití fridexu. Žena se tímto hrůzným činem chtěla údajně vyřešit osobní pomstu...

foto : Ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT