QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Rokycanští si přejí na Stráni hřiště, altánky i prostor pro kulturní akce

11.02.2017 17:42

Více než 1200 vyplněných dotazníků týkajících se území Stráně a Kalvárie dorazilo na rokycanskou radnici. Občané se mohli vyjádřit, co si zde přejí vylepšit a také, co tu postrádají.

Na Stráni

Rokycanská radnice chce Stráni vrátit její zašlý lesk a slávu. Obrátila se proto loni na občany, školy i spolky s dotazy, jak toto území nyní využívají a co navrhují zlepšit. Město zjišťovalo názor místních lidí prostřednictvím ankety, výtvarné soutěže pro děti a fotosoutěže. V těchto dnech už zná výsledky ankety.

"Vrátilo se nám 1 227 vyplněných anketních dotazníků. K současnému stavu Stráně občané odpovídali, že ji nejčastěji využívají k procházkám, venčení psů či běhání. Na otázku, co by se mělo zlepšit, byl často zmiňován úklid Stráně a dále cesty a údržba mobiliáře. Návrhů, co by mělo vzniknout především v její horní části, bylo zaznamenáno přes 800. Bylo zmiňováno hřiště pro různé druhy sportů a cvičení, obnova altánků, posezení a prostor pro kulturní akce, zázemí pro návštěvníky v podobě WC a občerstvení, pitná voda, interaktivní naučná stezka, místa pro vyučování, psí hřiště a mnoho dalšího,“ sděluje místostarosta Rokycan Jan Šašek s tím, že odpovědi jsou teď vyhodnocovány a připravuje se kompletní zpráva.

Se závěry z ankety se jako první seznámí 25. února účastníci akce Den pro Stráň. Setkání proběhne ve skautském areálu pod Kalvárií. Jeho součástí bude diskuze se zástupci města. Zájemci si prohlédnou vítězné výkresy z výtvarné soutěže a připraveno je i vylosováni vítězů fotosoutěže. 

FOTO: QAP.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24